Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.07.2013.
14:33
Vesti, FK Crvena zvezda A

Stojanović: Da igramo sutra, imao bih dobar tim!

Trener Crvene zvezde ocenio je dosadašnje pripreme i govorio o pojačanjima na "Marakani".

 
Zadovoljan do sada učinjenim: Slaviša Stojanović

Posle priprema u Sloveniji, turnira u Švajcarskoj i povratka za Beograd, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović osvrnuo se na dosad urađeno. Posebno je u duelima protiv Grashopersa i Bazela, na turniru u Švajcarskoj, mladi stručnjak je video dosta pozitivnih stvari i zadovoljan je sveukupnim učinkom.

- Zadovoljan sam urađenim na pripremnom turniru. Ostvarili smo sve ciljeve koje smo planirali pre polaska na put. Iskreno, pribojavao sam se malo tih mečeva jer su došli u nezgodno vreme, u sred priprema, u situaciji u kojoj još uvek nemamo formiran igrački kadar - izjavio je Stojanović. 

Trener Stojanović prati duel Kovačevića i Ninkovića na treningu

Razgovor sa Ninkovićem

Trener Stojanović je po povratku iz Švajcarske prvi put imao priliku da na treningu ima na raspolaganju Miloša Ninkovića, fudbalera od koga navijači crveno-belih očekuju mnogo u narednoj sezoni.

- Na ovim prvim treninzima se polako upoznajemo, i tek treba sa njim da popričam pre nego što donesem odluku o tome gde ćemo ga i kako koristiti, rekao je Slaviša Stojanović.

Pobeđen je vicešampion Švajcarske Grashopers (1:0), dok je u duelu sa Bazelom (1:2) tim Zvezde poklekao u poslednjih desetak minuta u situaciji kad je bio brojčano slabiji na terenu.

- Video sam mnogo toga dobrog, ali primetio sam i greške i segmente igre u kojima još treba da napredujemo. U svakom slučaju turnir u Švajcarskoj nam je koristio.

U susretima na turniru u Grenhemu Stojanović je mogao na delu da vidi i novajlije koje su ovog leta pristigle u najtrofejniji srpski klub. Dobar utisak, posebno u prvom duelu sa "skakavcima", ostavio je Aleksandar Kovačević.

- Odigrao je dobro prvu utakmicu, i ne znam iz koga razloga nije završio drugu. Crveni karton koji je dobio bio je smešan čak i njihovom treneru, pa je zamolio sudiju da nastavimo sa 11, ali ovaj to nije dozvolio. Kovačević dobro trenira - rekao je Stojanović, a zatim se pohvalno izrazio i o Nejtsu Pečniku.

Vukan Savićević i Nejc Pečnik
 

- Nije potpuno fizički spreman, fali mu utakmica i nadam se da će uspeti da se spremi na vreme i bude podstrek za ekipu. On je polivalentan igrač, može da igra na više pozicija. Trenutno ga koristimo na spoljnim pozicijama, u kombinaciji sa Kasalicom, ne znam da li će tako biti i ubuduće.


Trener crveno-belih rekao je i da bi sutra, kada bi to bilo neophodno, mogao da sastavi dobar tim.

- Da je sutra utakmica morali bismo da funkcionišemo sa kadrom koji je danas trenirao. Želimo da popunimo pozicije na kojima smo deficitarni, a koje su to pozicije poznato je i iz mojih ranijih izjava, kao i ljudi iz kluba. Trebalo bi se usaglasimo oko toga koga ćemo dovesti. Naravno da sam najodgovorniji za neke stvari. Ne zavisi sve od mene i imamo više opcija. Nadam se da će i to biti uskoro rešeno, jer se približava evropska utakmica. Ima fudbalera čiji je status neizvestan, međutim, to se ne odražava na njihov rad na treninzima - podvukao je Stojanović.


Borba za špica: Dauda da se pokaže, Mihajlović ravnopravno konkuriše

Borba za mesto u špicu: Stefan Mihajlović i Abiola Duada

Slovenački stručnjak istakao je još da od Abiole Daude očekuje da dosta doprinese rezultatima ekipe, kao i da Stefan Mihajlović, koji je odlično odradio pripreme, ima priliku da se kao i svi ostali bori za mesto u timu.

 

Takođe, u samo nekoliko dana crveno-beli su ostali bez dva napadača. Prvo se povredio Đorđe Rakić koji će odsustvovati nekoliko meseci sa terena, da bi nakon toga u Grojter Firt otišao i Ognjen Mudrinski.

- Sve se brzo izdešavalo. Ostali smo bez dva kvalitetna napadača, ali nisam ni prvi ni zadnji trener koji se našao u takvoj situaciji, i nju moramo što pre da rešimo - kazao je trener crveno-belih Slaviša Stojanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online