Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.07.2013.
14:11
mozzartsport.com A

Ništa od Juventusa: Siti uzima Jovetića!

Građani su sada najbliži kupovini sjajnog napadača Fiorentine.

Seli se u Englesku: Stevan Jovetić
 

I pored dovođenja Hesusa Navasa i Fernandinja odaje se utisak da Mančester Siti nije uspešan u ovom prelaznom roku - prvo je Isko pojačao Real Madrid, onda su treneri Alvara Negreda i Pepea poručili da oni sigurno ostaju u svojim klubovima, a juče je Mario Gomez prešao u Fiorentinu. A ovaj poslednji transfer je možda i najbitniji u pohodu Građana ka potpisu Stevana Jovetića, za koji će Englezi morati da izdvoje 30 miliona evra. Italijani su doveli vrsnog golgetera, a još u januaru su kupili Đuzepea Rosija - koji se konačno oporavio od povrede - tako da je Viola osigurala napad za poštovanje čak i ako Crnogorac napusti Firencu.


Glavni kandidat za potpis Jovete je bio Juventus, ali oni nisu spremni da plate 30 miliona evra koliko Viola zahteva. Stara dama bi da uključi neke igrače u transakciju i proba da prođe sa što manje izdvojenog keša, ali u Firenci za to ne žele ni da čuju. Takođe, Juventus je već napravio ozbiljan napadački tandem u vidu Fernanda Ljorentea i Karlosa Teveza, koji je došao upravo iz Mančestera i ostavio prazno mesto na Itihadu. Ako se tome doda i da Građani još nisu doveli zamenu za Marija Balotelija - koji je zimus napustio ekipu - jasno je da postoji deficit napadača u svlačionici vice-šampiona Engleske.

Negredo će najverovatnije ostati u Sevilji, Gomez će sledeće sezone nositi ljubičasti dres, nema pomaka čak ni za transfer Pabla Osvalda tako da se Manuel Pelegrini okrenuo ka bivšem kapitenu Partizana.
Još jedan bitan faktor u ovom transferu je i prošlogodišnja razmena ova dva kluba u kojoj su Stefan Savić i Matija Nastasić zamenili dresove. Još tada su se pojavile glasine da su se čelnici dveju ekipa dogovorili da će finalisti prošlogodišnje FA Kupa imati pravo prvenstva prilikom kupovine Jovetića. Juve je ispao iz trke, barem ako ne proda Mirka Vučinića ili nekog drugog igrača, ali da stvari ne mogu biti jednostavne za Siti u ovom prelaznom roku pokazalo je to što je Arsenal odlučio da se umeša u borbu.


Tobdžije nisu zadovoljne što se transfer Gonzala Iguaina toliko razvukao tako da su ponovo zainteresovani za usluge Podgoričanina, koji bi se skoro sigurno odlično uklopio u stil igre tima Arsena Vengera.


A cena je ista za sve - 30 miliona evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online