Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.06.2013.
23:16
Vesti, Mozzartsport A

Tahiti dobro prošao: Španci brojali do 10, Tores do četiri!

Napadač Čelzija postao prvi fudbaler u istoriji Kupa konfederacija, koji je postao četiri gola na jednom meču

Ušao u istoriju: Fernando Tores je četiri puta matirao Mikela Roču
 

Ako je postojala utakmica na Kupu konfederacija sa manje nepoznatih onda je to bio meč Španije i Tahitija. Jedina dilema bila je kojim rezultatom će se završiti neravnopravan okršaj svetskog prvaka i simpatične reprezentacije iz Okeanije.

Uoči meča selektor Tahitija prognozirao je da bi njegov tim mogao da primi između 15 i 20 goolova, ali su srećom po amatere iz Južnog Pacifika svetski prvaci stali na broju - deset. Na žalost nije mu se ostvarila ni želja da njegov tim postigne makar gol protiv Španije. "Crvena furija" je pobedila sa 10:0 i sa nova tri boda obezbedila plasman u polufinale.

Razumljivo, nijednog trenutka nije se postavljalo pitanje pobednika, a Visente del Boske mogao je na miru, bez nervoze da posmatra kako njegov mešoviti sastav muči momke koji su već prerepeli jednu katastrofu, izgubivši na startu turnira od Nigerije 1:6.

Da im se sprema sličan scenario najavio je Fernando Tores već u 5. minutu, a onda se čekalo sve do 31. na naredni pogodak najbolje reprezentacije sveta. Postigao ga je David Silva, da bi do kraja gledaoci na Marakani gledali kako se Tores i David Vilja utrkuju ko će više puta da zatrese mrežu nesrećnog Mikela Roče. Tu pobedu je odneo napadač Čelzija, kome ne ide baš u Premijer ligi, ali je zato večeras ušao u istoriju Kupa konfederacija kao prvi igrač koji je postigao četiri gola na jednoj utakmici ovog turnira. A uz to je promašio penal pre završnog preciznog hica...

Na kraju, strelci su bili: Fernando Tores u 5, 33, 57, 78, David Silva u 31, 90, David Vilja u 39, 49, 64. i Huan Mata u 66. minutu.

U drugoj utakmici 2. kola Grupe B, tačno u ponoć, sastaju se Nigerija i Urugvaj.

POVEZANE VESTI

Subota 22.06.2013. 17:35
Nedostaje samo da sada neki objave,da je ovaj spnski reprezentativac Srbin,jer vecina Srba danas ni nezna da rasirena tri prsta nisu nikakav Srbski simbol.Nasuprot pravom Srbskom poz.sa tri ali SKUPLJENA prsta.
Petak 21.06.2013. 13:15
Cudo da nisu rekli da je trener kriv,za tako visok poraz.Ljudi pametni i ponosni na svoj tim pa makar i gubili tako visokim rezultatom,a SRBI opalili samo po treneru,to nasa velika slabost i sramota.Igraju se utakmice i ponekad se i koji mec izgubi,ali i to treba sportski podnijeti,protivniku cestitati,a ne samo po treneru.Tahiti su nam jako lep primer.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online