Četvrtak 20.06.2013.
23:16
Vesti, Mozzartsport

Tahiti dobro prošao: Španci brojali do 10, Tores do četiri!

Ušao u istoriju: Fernando Tores je četiri puta matirao Mikela Roču
 

Ako je postojala utakmica na Kupu konfederacija sa manje nepoznatih onda je to bio meč Španije i Tahitija. Jedina dilema bila je kojim rezultatom će se završiti neravnopravan okršaj svetskog prvaka i simpatične reprezentacije iz Okeanije.

Uoči meča selektor Tahitija prognozirao je da bi njegov tim mogao da primi između 15 i 20 goolova, ali su srećom po amatere iz Južnog Pacifika svetski prvaci stali na broju - deset. Na žalost nije mu se ostvarila ni želja da njegov tim postigne makar gol protiv Španije. "Crvena furija" je pobedila sa 10:0 i sa nova tri boda obezbedila plasman u polufinale.

Razumljivo, nijednog trenutka nije se postavljalo pitanje pobednika, a Visente del Boske mogao je na miru, bez nervoze da posmatra kako njegov mešoviti sastav muči momke koji su već prerepeli jednu katastrofu, izgubivši na startu turnira od Nigerije 1:6.

Da im se sprema sličan scenario najavio je Fernando Tores već u 5. minutu, a onda se čekalo sve do 31. na naredni pogodak najbolje reprezentacije sveta. Postigao ga je David Silva, da bi do kraja gledaoci na Marakani gledali kako se Tores i David Vilja utrkuju ko će više puta da zatrese mrežu nesrećnog Mikela Roče. Tu pobedu je odneo napadač Čelzija, kome ne ide baš u Premijer ligi, ali je zato večeras ušao u istoriju Kupa konfederacija kao prvi igrač koji je postigao četiri gola na jednoj utakmici ovog turnira. A uz to je promašio penal pre završnog preciznog hica...

Na kraju, strelci su bili: Fernando Tores u 5, 33, 57, 78, David Silva u 31, 90, David Vilja u 39, 49, 64. i Huan Mata u 66. minutu.

U drugoj utakmici 2. kola Grupe B, tačno u ponoć, sastaju se Nigerija i Urugvaj.

2024 © - Vesti online