Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 19.06.2013.
18:48 >> 19:22h
P. Bajić - Vesti A

Zvezdina trenerska vrteška bez kraja: Ko je sledeći?

Možda neočekivano brzo, ali sam odlazak Rikarda Sa Pinta sa "Marakane" nije iznenađenje, imajući u vidu događaje iz prethodnih dana.

 Sa Pinto u ponedeljak na prozivci, a iza je sportski direktor Zoran Stojadinović
 

Rikardo Sa Pinto je otišao iz Crvene zvezde, sve više se govori i o tome da će se na isto odlučiti i sportski direktor Zoran Stojadinović (o takvoj mogućnosti je pričao i pre odlaska Portugalca na čijem dolasku je insistirao), a ko god da se prihvati "prevrućeg krompira" imaće nemirne snove na klupi posrnulog srpskog fudbalskog giganta.

O tome koliko je klupa Crvene zvezde "užarena" dovoljno govori podatak da je ovaj klub promenio čak 17 trenera u 21. veku. Na prelazu između dva veka na klupi je prvi put bio Slavoljub Muslin, a između njegova dva mandata trener crveno - belih je bio Zoran Filipović. Posle Muslina su ekipu sa "Marakane" vodili Ljupko Petrović, Milovan Rajevac, Ratko Dostanić (dva puta), Valter Zenga, Dušan Bajević, Boško Đurovski, Milorad Kosanović, Aleksandar Janković (dva puta), Zdenjek Zeman, Čedomir Janevski, Siniša Gogić, Vladimir Petrović Pižon, Aleksandar Kristić, Robert Prosinečki i Rikardo Sa Pinto.
 

Ostavka Portugalca, odnosno dolazak novog trenera, ukupno je 20. promena na klupi Crvene zvezde u 21. veku, bez obzira na to ko je koliko puta promovisan u šefa stručnog štaba i ko je dao ostavku, a ko bio smenjen.

Mnoga imena su "potrošena", a Crvena zvezda je i dalje u najtežoj situaciji u istoriji kluba. Sa jedne strane je besparica, a sa druge strane velika očekivanja, pa ostaje pitanje ko ima snage da se suoči sa takvom situacijom i pokuša da opravda (ne)realne ambicije koje "po navici" nosi ime ovog kluba, a imajući u vidu aktuelni trenutak u kojem se nalazi. Uostalom, Sa Pinto je na oproštaju od "Marakane" istakao da je "nemoguće raditi u ovakvim uslovima".

Predsednik Džajić u razgovoru sa predstavnicima medija na početku nedelje

A, još u ponedeljak, na prozivci, sada već bivši trener je istakao da je "malo razočaran" stanjem koje je zatekao po povratku sa odmora, dok je Dragan Džajić naglasio da će "klub učiniti sve da ispuni obaveze prema fudbalerima do decembra".

Kao prvi pik predsednika u medijima se ističe Milovan Rajevac, a nije nemoguće da dobije i protivkandidata. Bez obzira na sve, u Crvenoj zvezdi moraju hitno da imenuju šefa stručnog štaba jer ekipu u nedelju očekuje put u Sloveniju, gde će nastaviti pripreme.

Inače, Sa Pinto je od prvog dana priprema na raspolaganju imao "krnji" sastav, uz do sada jedino pojačanje u letnjem prelaznom roku - napadača Đorđa Rakića. Kao jedan od razloga za odlazak u ovom trenutku je, pored besparice, istakao i to da "nema dovoljno vremena da napravi tim" do prvih takmičarskih utakmica.

Ime prvog evropskog protivnika Crvena zvezda će saznati 24. juna, a drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je zakazano za 18. i 25. jul.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.06.2013. 19:15
Čoviću ti osim kriminala čime se još baviš?
Četvrtak 20.06.2013. 06:29
e,sad dovedite marsovca, on će spasiti CZ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online