Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.06.2013.
11:03
BETA A

Rašović: Teško ćemo da zadržimo Miljkovića i Lazevskog!

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović izjavio je danas da su ambicije kluba uoči predstojeće sezone velike i da se nada da će oformiti ekipu koja će moći da ih ispuni.

"Ambicije su velike, mnoge obaveze su pred nama. Nadam se da ćemo napraviti ekipu koja će moći da ih ispuni", rekao je Rašović na okupljanju igrača u sportskom centru Teleoptik u Zemunu, povodom početka priprema za predstojeću sezonu.

Partizan je prošle sezone osvojio šestu uzastopnu titulu, što je rekord u srpskom fudbalu.

Na prozivci se pojavilo 18 fudbalera, koji će do petka trenirati u Beogradu, odakle se sele na Zlatibor, gde će raditi do 22. juna. Reprezentativci će se timu priključti 18. juna.

"Kratak je odmor, reprezentativci će imati još kraći, ali je i 10 dana bolje od tri, četiri, kako je bilo kada smo mi trenirali i kada smo počinjali takmičenje od prvog kola kvalifikacija", rekao je Rašović.

Fudbaleri Partizana će od 25. juna do 4. jula biti na pripremama na Pohorju, gde će odigrati tri pripremne utakmice protiv Lokomotive iz Moskve, Ploeštija iz Rumunije i Metalista iz Harkova.

Od 5. jula crno-beli će učestvovati na turniru "Dejna kup" u Varšavi.

Trener šampiona Srbije rekao je da je hendikep to što je klub napustio Lazar Marković, ali da je njegova želja da ekipa ne zavisi od pojedinaca. Marković je potpisao petogodišnji ugovor sa Benfikom iz Lisabona.

"Biće hendikep odlazak Lazara, ali želja je da ne zavsimo od pojedinaca, već da na svakoj poziciji imamo po dva igrača", rekao je Rašović.

Upitan na kojim pozicijama Partizanu trebaju pojačanja, on je rekao "na bekovima, centralni defanzivni i u veznom redu".

Takođe, na pitanje novinara da li se pojačanja traže samo u domaćoj ligi ili i u inostranstvu, trener crno-belih rekao je da je uglavnom reč o domaćim igračima.

"Imamo velike ambicije": Vuk Rašović sa fudbalerima Partizana
 

"Uglavnom je reč o domaćim igračima, ali i onima koji su igrali u inostranstvu. Želimo da vratimo one koje su već igrali u Srbiji", rekao je Rašović.

Napadač Marko Šćepović pojavio se na prozivci, ali nije obavio prvi trening sa timom. Rašović je rekao da je napadač "izrazio želju da dođe danas".

"Šćepović je pod ugovorom, došao je ranije da uradi preglede i on će iskoristiti pauzu do 18. juna, kada se vraćaju i ostali reprezentativci", dodao je.

Trener Prtizana istakao je da u ekipi želi da zadrži Aleksandra Miljkovća i Aleksandra Lazevskog.

"Oni imaju pravo izbora, oni su slobodni igrači, moja želja je da ostanu, ali koliko je to realno... Daleko smo od dogovora i tražićemo igrače na tim pozicijama", rekao je Rašović.

Upitan kada će se timu priključiti prva pojačanja, on je rekao "možda već danas ili sutra" i da je njegova želja da budu u grupi koja će početi pripreme na Zlatiboru.

On je takođe rekao da će stručni štab i dalje raditi u starom sastavu i da će se u narednom periodu videti da li će biti promena.

Na prozivci su se pojavili Živko Živković, Vojislav Stanković, Predrag Luka, Nemanja Kojić, Eliomar Silva, Nikola Ninković, Andrija Živković, Branko Pauljević, Saša Marković, Dejan Babić, Saša Ilić, Marko Živković, Nikola Petrović, Miloš Ostojić, Filip Knežević, Danilo Pantić, Stefan Šćepović i Milan Jokić.

Ekipi bi sutra trebalo da se priključe Nemanja Petrović i Saša Ivković, dok se na dužoj pauzi zbog reprezentativnih obaveza nalaze Aleksandar Mitrović, Miloš Jojić, Vladimir Volkov, Vladimir Stojković i Darko Brašanac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online