Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.06.2013.
13:35
mondo.rs A

Hrvati posle Škotske: Nismo bili muškarci, idemo na pobedu u Srbiju!

"Nismo bili dovoljno muškarci, nismo bili čvrsti u duelu. Znali smo da imamo pravo na jedan kiks, a sada više nemamo", istakao je selektor Igor Štimac posle poraza od Škotske (0:1).

Neizvestan plasman na Mundijal: Igor Štimac, selektor Hrvatske
 

Reprezentacija Hrvatske doživela je šokantan poraz pred domaćim navijačima u važnom duelu kvalifikacija protiv Škotske (0:1).

Pobedom nad Srbijom (2:1), Belgija je sada Hrvatima pobegla na tri boda prednosti (ukupno 19) i tim Igora Štimca nalazi se u nezavidnom položaju tri kola pre kraja kvalifikacija za SP u Brazilu 2014.

Kapiten Darijo Srna priznao je da je njegov tim na poslednjem duelu protiv Velsa imao sreće, ali ne i protiv Škotske.

"Posle mečeva sa Srbijom i Velsom doživeli smo težak poraz. Noge su nam bile teško i ništa nas nije išlo. U Velsu nas je pratila sreća, ali na meču pred domaćom publikom sa Škotima nije. Tokom svojih 103. nastupa za Hrvatsku nisam video gol kakav su nam dali Škoti, ali neka su... Pokušaćemo da izbegnemo dodatne kvalifikacije u narednim duelima, ali i da da odemo u baraž neće nam biti prvi put", izjavio je za hrvatske medije Darijo Srna, čiji je tim prvi put posle pet godina ostao praznik ruku u Zagrebu.

Ivan Perišić je istakao da tim nije delovao dobro, kako je trebalo u važnom duelu.

"Nismo odigrali kako smo se dogovorili, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice i sada zaostajemo tri boda. Do kraja imamo još tri utakmice. Šta ćemo sada uraditi? Idemo u Srbiju po tri boda pa ćemo videti", izjavio je Perišić.

Josip Šimunić dodao je da Hrvatska nije ništa naučila iz prethodnih kvalifikacionih mečeva i da je prokockala svoje šanse, zbog čega je platila visoku cenu.

"Ovo se ne sme da se događa četvrtoj reprezentaciji sveta", poručio je Šimunić.

Selektor Igor Štimac ocenio je da njegovi izbranici nisu dovoljno ozbiljno shvatili protivnika. Škoti su bili brži, ambiciozniji, više su želeli pobedu, dok je njegov tim bio umoran, neuigran, ali i neprecizan.

"Utakmica je bila nepovoljna za nas, a rezultat još nepovoljniji. Znali smo da će protivnik biti čvrst, na to smo se spremali, ali ideje koje smo zacrtali nismo sproveli u delo. Bilo je mnogo loših fudbalskih elemenata - nismo bili dovoljno muškarci, nismo bili čvrsti u duelu. Imali smo i prespor protok lopte za tako dobrog protivnika koji je bio spreman da se brani svih 90 minuta. Oni su bili homogeni u linijama i trebalo je da budemo mnogo brži. Ništa nije išlo po planu, a moj hendikep je bio to što su mi izostali ključni igrači. Nisam imao dovoljno mogućnosti za taktičke izmene", pravdao se Štimac posle poraza.

On je dodao da ih je poraz usred Zagreba vratio korak unazad.

"Biće nam potrebno mnogo rada da premostimo ovaj loš rezultat i da vratimo poverenje. Ali moramo biti uporni i verovati. Poraz sada treba da podnesemo stoički, jer u porazima se rađaju šampioni. Nećemo sagnuti glavu, iako je vidljivo da ima dosta onih koji bi to voleli. Ali nećemo, ne, ne! Prihvatićemo kritike i sve ono što treba prihvatiti kada se loše odigra. Radićemo dalje na našem cilju i plasmanu u Brazil. Znali smo da imamo pravo na jedan kiks, a sada više nemamo", dodao je selektor "kockastih".
 

POVEZANE VESTI

Subota 08.06.2013. 13:50
E ovde vas Miha neće moći zaštititi ! Ovde će igrati SRBIJA ! A ne miha i njegova glupa taktika. Ovde ćemo da vam zabijamo i golove i nogu u dupe ustaše !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online