Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.05.2013.
14:08
BETA A

Mihajlović: Nismo klub, ne možemo da kupujemo igrače!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da nacionalni tim nije klub i da mora da koristi samo one igrače koje ima.

Koristi ono što ima: Siniša Mihajlović, selektor Srbije
 

"Voleo bih da imamo krajnja rešenja, ali mi nismo klub da možemo da kupimo igrača, nego koristimo samo ono što imamo", rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.

Mihajlović je danas objavio spisak igrača za utakmicu sa Belgijom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, na kome je i debitant, fudbaler Partizana Aleksandar Mitrović, za koga je rekao da bi voleo da bude "krajnje rešenje što se tiče napadača".

"Mitrović je igrama zaslužio da dobije poziv, jer ima sve karakteristike koje su potrebne reprezentativcu: mladost, hrabrost, talenat i smisao za gol. Videćemo da li će i koliko igrati, ali mislim da je trenutno najbolji na toj poziciji. Bilo bi lepo da on
bude krajnje rešenje", rekao je Mihajlović.

Srbija će u sedmom kolu Grupe A u petak, 7. juna od 20.45, igrati protiv Belgije u Briselu i biće oslabljena zbog odsustva Matije Nastasića, Filipa Đuričića i Zorana Tošića.

"Mi bez Nastasića, Đuričića i Tošića gubimo na kvalitetu, njihove zamene će biti na visini zadatka, ali ima razloga zašto su njih trojica do sada igrali standardno u reprezentaciji", rekao je on.

Selektor je istakao da od svojih igrača očekuje da u Belgiji daju sve od sebe i na najbolji način predstave svoju zemlju.

"Oni će sigurno dati svoj maksimum i samo to može da se obeća. Ako se izgubi, razočaraće naciju, a ako se pobedi onda će, pak, opravdati poverenje. Međutim, ja stvari gledam i kroz rezultat i kroz igru. Belgiju poznajem vrlo dobro, oni su među dve, tri najbolje evropske reprezentacije, što su i dokazali", rekao je on.

Mihajlović je rekao da ne bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom u Briselu, kao i da njegovim fudbalerima motivacija nije potrebna.

"Ova ekipa će Belgiji praviti mnogo veći problem ako se sa njom sastane za tri godine i ako ostane na okupu. Ovi mladi igrači samopouzdanje bi trebalo da stiču na ovakvim utakmicama, a duel sa Belgijom je jedna od onih gde bi mogli da vide gde su", rekao je on.

Belgija je u Beogradu 12. oktobra prošle godine pobedila Srbiju sa 3:0, a Mihajlović je istako da je prvih sat vremena te utakmice igra kakvu on želi u nacionalnom timu.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Prvih 60 minuta u Beogradu smo igrali kako želim, međutim, imali smo mnogo šansi i nismo ih iskoristili. Ako na terenu radimo ono što se dogovorimo onda možemo svakoga da pobedimo, a ako radimo suprotno onda možemo od svakoga da izgubimo", rekao je Mihajlović.

Belgija i Hrvatska su prve na tabeli Grupe A sa po 16 bodova, Srbija ima sedam, Vels šest, Makedonija ima četiri boda, dok je Škotska na poslednjem mestu sakupila samo dva boda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online