Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.05.2013.
19:01
M. Stojiljković - Vesti A

Vilan: Martinez pravi veliku grešku!

Španski stručnjak ponudio Viganu ostavku, koja je prihvaćena i sad pregovara sa klubom iz Liverpula

Nastavljaju svako svojim putem: Roberto Martinez i Dejv Vilan

Dojučerašnji engleski premijerligaš Vigan potvrdio je da 39-godišnji Roberto Martinez više neće biti menadžer tog fudbalskog kluba, a predsednik i vlasnik Vigana Dejv Vilan smatra de Martinez pravi veliku grešku.

"Roberto je tražio dozvolu da ode i dobio je. Znam da voli Vigan i naše navijače i znam da pravi grešku što odlazi, rekao je Vilan za engleske medije.

Everton plaća odštetu

Roberto Martinez je imao još godinu dana ugovora.

"Gde god otišao taj klub moraće da nam plati ostatak Robertovog ugovora", rekao je Vilan i potvrdio da ga je zvao predsednik Evertona i tražio dozvolu da pregovara sa Špancem.

"On oseća da nije čovek koji će nas voditi nazad do Premijer lige i ja to moram da prihvatim. Sad moramo da nađemo drugog menadžera", dodao je 76-godišnji Dejv Vilan.

Roberto Martinez je poslednjih godina pravio "čuda" sa Viganom,  uvek uspevao da spreči ispadanje kluba iz Premijer lige iako je po pravilu imao ubedljivo najmanji budžet od svih timova. Ove sezone je napravio ogroman korak napred i doneo Viganu prvi veliki trofej, FA kup Engleske, pošto je u finalu šokirao bogati Mančester Siti, ali je zato izgubio bitku za opstanak, pa će se od naredne sezone ovaj klub takmičiti u Čempionšipu.

Pregovarao i sa Liverpulom

Zanimljivo je da je Martinez prošlog leta pregovarao s Liverpulom, čak i boravio u SAD kod vlasnika kluba Džona Henrija, ali se klub sa Enfilda na kraju odlučio za Severnog Irca Brendana Rodžersa.

Martinez će, međutim, ostati u Premijer ligi, engleski mediji prenose da su toku pregovori sa Evertonom i da će on vrlo brzo preuzeti ovaj klub iz Liverpula.

"Odlučio je da nas napusti i da pređe u Everton. Razumeo bih da ide u neki baš veliki klub, ali ne mislim da je Everton dovoljno veliki", kazao je vlasnik Vigana.

Roberto Martinez je u engleskom fudbalu još od 1996. godine. Prvo je bio igrač Vigana, zatim škotskog Madervela, pa Volsola, Svonsija i Čestera, da bi trenersku karijeru započeo u Svonsiju, koji je 2008. uveo u Čempionšip, a godinu kasnije preuzeo Vigan.  

S druge strane, Everton je poslednjeg dana u sezoni ostao bez menadžera pošto je Dejvid Mojes prihvatio izazov da ode u Mančester Junajted i zameni 71-godišnjeg Aleksa Fergusona. Legendarni menadžer "crvenih đavola" odlučio je da se povuče posle 26 i po godina u klubu i 38 osvojenih trofeja i za naslednika izabrao svog zemljaka Škota. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online