Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.05.2013.
21:14
P. Živković - Vesti A

"Petarda" za kraj: Slavlje i goleada Partizana

Crno-beli pred 20.000 svojih navijača proslavili 25. titulu i uživali u majstorijama Lazara Markovića, Šćepovića, Kojića. Savo Milošević dodelio pehar Saši Iliću.

Titula broj 25: Kapiten Saša Ilić sa peharom šampiona države
 

Partizan je svečarskoj atmosferi, pred rekordnim brojem navijača, proslavio 25. šampionsku titulu i upisao još jednu prvenstvenu pobedu, protiv Spartaka 5:0 (2:0).

Oko 20.000 navijača želelo je da učestvuje u najlepšoj ovosezonskoj utakmici, koja je stavila tačku na turbulentnu sezonu crno-belih u kojoj su suštinski odradili velike stvari.

Igranje u Ligi Evrope donelo je veliko iskustvo timu, koji je imao krizni period u središnjici prolećnog dela šampionata, ali su u direktnom duelu sa Crevenom zvezdom, mladi momci Partizana pokazali da su uspešni naslednici trofejnih generacija kluba iz Humske ulice.

"Navijač" iz Subotice pogodio bakljom dečaka!
Senku na kompletan događaj bacili su "navijači" Spartaka. Oni su u 25. minutu zasuli bakljama zapadnu tribinu Partizanovog stadiona, gde su uglavnom sedela deca sa roditeljima. Jedan dečak je bio pogođen, ukazana mu je lekarska pomoć i odvezen je sa stadiona. Navijači Partizana želeli su obračun, poskakali su ljudi sa svih delova stadiona, intervenisala je i Žandermerija i na kraju isterala grupu od 200 pristalica subotičkog kluba.

Ostaje nejasno kakvog je mantalnog sklopa idiot koji je mogao da gađa decu bakljama i da li će konačno neko u zemlji Srbiji početi da se bavi problom huligana, koji sve više okupiraju stadione po Srbiji.

Duel sa Subotičanima bio je i prilika da se poslednji put na delu vidi Lazar Marković, koji se vratio u tim baš u trenucima kad su navijači sumnjali u konačan ishod, kad je Zvezda bila na dva boda zaostatka. I baš to i jeste Partizanovo blago, deca koja stasavaju u "Zemunelu", spremna da najvećim ciljevima odgovara i kad je ogromno psihološko opeterećenje, kad su od mnogih već otpisani.

Zato se valjda i osetio taj naboj energije u noći slava, čini se da ni većina navijača nije verovala da će njihovi ljubimci osvojiti šestu uzastopnu titulu, pa su sebi dali oduška uživajući u lepoj majskoj večeri u Beogradu.

Povoda su im dali i fudbaleri, otvorenom i disciplinovanom igrom u kojoj su plenili Lazar Marković i Marko Šćepović, u kojoj su na fudbalsku pozornicu zakoračili njihovi naslednici Danilo Pantić (debitovao za prvi tim) i Andrija Živković (presedeo meč na klupi)... A, stigao je Vuk Rašović da predstavi još dvojicu Živkovića, Živka i Marka. Udeo u ovom spektaklu dali su i Subotičani, došli su da se nadigravaju, da igraju za gol više...

A, svečarska atmosfera u Humskoj počela je sat vremena pre početka utakmice. Muzička grupa JNA "zapalila" je tribine, a usijanje je usledilo u trenucima kad su fudbaleri u crno-belim dresovima izašli na teren da prime pehar namenjen šampionu države.

Saša Ilić i Nemanja Kojić ponosno su nosili na ramenima svoje kćerkice, dok se sa tribina orilo: "Titula, titula, slaviće se titula, Partizan je šampion, peva cela Srbija".

Crno-bele konfete okružile su zvaničnike Fudbalskog saveza Srbije, Savu Miloševića, Branimira Babarogića i Miodraga Jankovića, kad je kapitenu Saši Iliću uručen pehar, koji je iskusni fudbaler visoko podigao. Oko fudbalera Partizana zavijorili su se i crno-beli barjaci, dok je sa razglasa puštena himna svih navijača kluba iz Humske ulice. Aleksandar Mitrović zbog žutih kartona nije igrao ovu utakmicu, ali je zato sa šampionskim peharom istrčao počasni krug ispraćem ovacijama navijača.

O utakmici samo treba reći da su golove postigli: Lazar Marković u 28, Šćepović u 38, Ninković u 80, Kojić u 83. i Luka u 90. minutu.

PARTIZAN je igrao u sastavu: Ž. Živković, M. Živković, Volkov (od 71. Pantić), Pajović (od 60. Stanković), Ivanov, Smiljanić, Ninković, Jojić, Luka, Šćepović, L. Marković (od 56. Kojić).


Spartak je igrao u sastavu: Aleksić, Kovačević, Bratić, Torbica, Nosković (od 80. Mezei), Čović (od 57. Stevanović), Šarac, Antonić, Milivojev (od 57. Vojvodić), Puškarić, Farkaš .

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.05.2013. 22:54
Marinci,smradovi najveci,znam da ste mali ali nisam mislio da cete tako nisko pasti,da gadjate decu bakljama.Vi ste sramota Subotice!
Nedelja 26.05.2013. 23:15
Stanje u nasem fudbalu je crno da crnje nemoze bit, zato je i crno beli sampion.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online