Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.05.2013.
09:45
P. Živković - Vesti A

Pobede Partizana kao indigom preslikane!

Poslednjih godina, kad god je večiti derbi odlučivao, crno-beli bi slavili protiv Zvezde iz "iksa u keca", samo bi se junaci menjali, nekad Raća Petrovića i Princ Tejgo, a sad mladi Miloš Jojić

Prvo pa muško: Mladi trener Vuk Rašović je pobedom debitovao u večitom derbiju
 

Derbi je prošao, čak i oni ostrašćeni smirili su strasti i mirno konstatovali: Partizan je bolji od Crvene zvezde! I tu zaista nema nikakve dileme, crno-beli odlično naplaćuju rad omladinske škole i samo su nastavili uspešan niz u derbiju. Uspešan je zato što Partizan u poslednjih šest godina pobeđuje Zvezdu u svim mečevima koji su direktno odlučivali u derbiju.


Čak su poslednja tri kao indigom preslikana, isti su i rezultati, menjalo se samo ime junaka. Prvo je to bio Radoslav Petrović, pa onda Princ Tejgo, a subotnji heroj crno-belih zove se Miloš Jojić! I sva trojica su pobedničke golove postizali u drugom poluvremenu! Miloš Jojić je izdanak Partizanove škole, igrao je u Teleoptiku kod Vuka Rašovića i pre tri nedelje sudbina ih je ponovo spojila.


- Prošle godine sam u kafiću gledao derbi u kome je Zvezda pobedila Partizan golom Kadua u poslednjem minutu - priseća se Miloš Jojić. - Društvo mi je pravio Zvezdin prvotimac Aleksandar Pantić. Baš tada sam pomislio kako bi lepo bilo da se i meni nešto slično dogodi.


Godinu dana kasnije ulogu junaka preuzeo je Jojić i to u meču koji je Partizanu gotovo izvesno doneo šampionsku titulu. A, nije samo Jojić od Partizanovih "školaraca" bio dobar na meču. Lazar Marković i Mitrović su razbijali Zvezdinu odbranu, Smiljanić i Saša Marković su kontrolisali sredinu terena, Pajović i Miljković uspešni u defanzivi, a sve pod nadzorom kapitena Saše Ilića. Sve momci iz škole Partizana!


- Tek za 10 godina biće mi jasno šta sam uradio - dodao je Jojić.


Šta reći o Zvezdi? Anemična, bleda, iscrpljena, bez trunke agresije u meču koji im život znači.

Trener Sa Pinto potpuno je "promašio temu", svađao se sa sudijama sakrivajući nemoć, kako sopstvenu, tako i ekipe koju je poslao na teren. Apsurdno zvuči, ali kod Aleksandra Jankovića se znala ko "kosi, a ko vodu nosi". Ognjen Mudrinski, Luka Milivojević i Aleksandar Pantić su kao mladi reprezentativci nosili igru i imalu cenu na evropskom tržištu. Danas njih trojica kao da ne postoje, iako je Milivojević dobio šansu u derbiju. Sa Pinto je uz saradnu sa direktorom Stojadinovićem promovisao "pojačanja", Garida i Daudu! Njihov učinak na derbiju ravan je učinku Srdjana Mijailovića, koji je ceo meč presedo na klupi za rezervne igrače! A, baš taj Mijailović je igrao u startnoj postavi srpske reprezentacije protiv Škotske na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Osam uzastopnih pobeda "opilo" je rukovodioce Crvene zvezde, koji su doživeli bolno otrežnjenje, jer nisu na vreme uočili da ekipa pobeđuje uz igru koja ne ispunjava kriterijume mnogo manjih klubova nego što je gigant sa "Marakane". Zato se čini da će leto ponovo doneti velike promene u Zvezdi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online