Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 30.04.2013.
12:31
E. V. A

Treneru, ovo ti je za šamar!

Mladi Novopazarac Adem Ljajić se na najlepši način, golom i asistencijom, osvetio treneru Deliju Rosiju koji ga je prošle godine udario i dobio otkaz.

Adem Ljajić nije krio emocije kad je pogodio mrežu Samdorije

Slatka osveta Adema Ljajića. Mnogi su na Apeninskom poluostrvu sa nestrpljenjem i velikom pažnjom iščekivali nedeljni meč na Marasiju između domaće Sampdorije i gostiju iz Firence, a sve zbog događaja koji je pre otprilike godinu dana šokirao ne samo ljubitelje fudbala u Italiji i Srbiji, već kompletnu fudbalsku planetu.

Tog 2. maja na utakmici Fiorentina - Novara tadašnji trener ljubičastih Delio Rosi udario je Adema Ljajića, koji mu je aplaudirao pošto je bio zamenjen već u prvom poluvremenu. Bio je skandal o kome je brujao ceo svet... Scena kada trener udara pesnicama igrača svoje ekipe jedna je od najbizarnijih, ujedno i najkontroverznijih u poslednjih nekoliko sezona u evropskom fudbalu.

Na stranu što je Delio Rosi tada dobio momentalni otkaz u Fiorentini, a Adem Ljajić u međuvremenu postao jedan od najboljih igrača Fiorentine, mladi Novopazarac čekao je pravu priliku za osvetu i dočekao ju je u nedelju u prvom međusobnom okršaju protiv bivšeg "učitelja" od tog čuvenog incidenta.


Ljajić je, malo je reći, blistao: postigao je gol, imao asistenciju, iznudio crveni karton rivala, a njegova Fiorentina je demolirala Rosijevu "doriju" usred Đenove 3:0!


Nekoliko dana uoči utakmice Delio Rosi je u italijanskim medijima najavio mogućnost rukovanja, pa se spekulisalo da li će se iskusni trener i naš vezista pozdraviti uoči utakmice. Do pozdrava nije došlo, što su priznali i jedan i drugi. Ljajić se fudbalski osvetio Rosiju igrom, golom i asistencijom i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.


Zanimljivo je bilo videti Ljajićevu proslavu gola. Došao je na centar igrališta, a onda stavio prst na usta i okrenuo se prema klupama sa rezervnim igračima, da bi na kraju odmahnuo rukom. Italijanski Rai sport prenosi da je ovaj gest bio namenjen Deliju Rosiju.


"Nije bilo nikakvog susreta i rukovanja sa Rosijem. Ne želim da pričam o tome, bolje da pričamo o onome što se dešavalo na terenu. Najvažnije je što smo ostvarili pobedu koja nas je približila Ligi šampiona. Čim smo poveli, bilo je mnogo lakše da igramo u nastavku. Presrećan sam zbog gola i asistencije, nadam se da ćemo svaki meč u nastavku igrati ovako. Jedino što me zanima je da do kraja prvenstva ostvarimo pobede i osvojimo treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kada se šampionat završi, sa zadovoljstvom ću pričati o tim stvarima", rekao je Ljajić posle meča.


Trener Sampdorije, takođe, nije želeo da obraća mnogo pažnje na susret sa Ljajićem: "Za mene je Ljajić završena priča, ne želim da pričam o njemu", kratko je prokomentarisao Delio Rosi.


Ljajiću je to deveti gol u prvenstvu za Fiorentinu ove sezone. Pored njega strelci su bili još Huan Kuardado i Alberto Akvilani.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.04.2013. 14:00
ZASTO NISTE postavili komentar za Dr. Milisava Nikolica?! Rado nih o njemu nesto da napisem!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online