Utorak 30.04.2013.
12:31
E. V.

Treneru, ovo ti je za šamar!

Adem Ljajić nije krio emocije kad je pogodio mrežu Samdorije

Slatka osveta Adema Ljajića. Mnogi su na Apeninskom poluostrvu sa nestrpljenjem i velikom pažnjom iščekivali nedeljni meč na Marasiju između domaće Sampdorije i gostiju iz Firence, a sve zbog događaja koji je pre otprilike godinu dana šokirao ne samo ljubitelje fudbala u Italiji i Srbiji, već kompletnu fudbalsku planetu.

Tog 2. maja na utakmici Fiorentina - Novara tadašnji trener ljubičastih Delio Rosi udario je Adema Ljajića, koji mu je aplaudirao pošto je bio zamenjen već u prvom poluvremenu. Bio je skandal o kome je brujao ceo svet... Scena kada trener udara pesnicama igrača svoje ekipe jedna je od najbizarnijih, ujedno i najkontroverznijih u poslednjih nekoliko sezona u evropskom fudbalu.

Na stranu što je Delio Rosi tada dobio momentalni otkaz u Fiorentini, a Adem Ljajić u međuvremenu postao jedan od najboljih igrača Fiorentine, mladi Novopazarac čekao je pravu priliku za osvetu i dočekao ju je u nedelju u prvom međusobnom okršaju protiv bivšeg "učitelja" od tog čuvenog incidenta.


Ljajić je, malo je reći, blistao: postigao je gol, imao asistenciju, iznudio crveni karton rivala, a njegova Fiorentina je demolirala Rosijevu "doriju" usred Đenove 3:0!


Nekoliko dana uoči utakmice Delio Rosi je u italijanskim medijima najavio mogućnost rukovanja, pa se spekulisalo da li će se iskusni trener i naš vezista pozdraviti uoči utakmice. Do pozdrava nije došlo, što su priznali i jedan i drugi. Ljajić se fudbalski osvetio Rosiju igrom, golom i asistencijom i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.


Zanimljivo je bilo videti Ljajićevu proslavu gola. Došao je na centar igrališta, a onda stavio prst na usta i okrenuo se prema klupama sa rezervnim igračima, da bi na kraju odmahnuo rukom. Italijanski Rai sport prenosi da je ovaj gest bio namenjen Deliju Rosiju.


"Nije bilo nikakvog susreta i rukovanja sa Rosijem. Ne želim da pričam o tome, bolje da pričamo o onome što se dešavalo na terenu. Najvažnije je što smo ostvarili pobedu koja nas je približila Ligi šampiona. Čim smo poveli, bilo je mnogo lakše da igramo u nastavku. Presrećan sam zbog gola i asistencije, nadam se da ćemo svaki meč u nastavku igrati ovako. Jedino što me zanima je da do kraja prvenstva ostvarimo pobede i osvojimo treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kada se šampionat završi, sa zadovoljstvom ću pričati o tim stvarima", rekao je Ljajić posle meča.


Trener Sampdorije, takođe, nije želeo da obraća mnogo pažnje na susret sa Ljajićem: "Za mene je Ljajić završena priča, ne želim da pričam o njemu", kratko je prokomentarisao Delio Rosi.


Ljajiću je to deveti gol u prvenstvu za Fiorentinu ove sezone. Pored njega strelci su bili još Huan Kuardado i Alberto Akvilani.

2024 © - Vesti online