Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 22.03.2013.
17:23 >> 22:07h
Vestionline A

Srbija izgubila od Hrvatske sa 2:0

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske rezultatom 2:0 u kvalifikacija za Mundijal 2014, a golove na zagrebačkom stadionu "Maksimir" postigli su Mario Mandžukić u 21. i Ivica Olić u 37. minutu meča.

U "meču decenije", iznenađenja selektora Srbije Siniše Mihajlovića kad je tim u pitanju, verovatno su ostavila u čudu samo domaću javnost, a verovatno i sam tim "orlova", koji je izgubio od selekcije Hrvatske sa 2:0.

Prvi gol Hrvati su postigli posle velike greške i očajno nesmotrenog dodavanja Aleksandra Kolarova iz "slobodnjaka" sa 15 metara, koje je iskoristio Ivica Olić dodavanjem za strelca Marija Mandžukića, dok je drugi gol pao posle prekida u kojem je na centaršut Srne golman Željko Brkić krenuo, pa stao, što je znalački iskoristio Ivica Olić koji je grudima ugurao loptu u mrežu.

Domaćin je bez prave igre i posle dve greške u odbrani našeg tima, stigao do velike prednosti, a podatak da su nedovoljno oporavljeni Marko Šćepović i Alen Stevanović koji su trebali biti iznenađenja srpskog selektora, izašli iz igre pre kraja meča, dovoljno govori da se selektor Mihajlović ponovo 'zaigrao', kao i pred meč u Skoplju.

Selektor je zbog povrede Marka Šćepovića izveo već u 9. minutu, a zamenio ga je Filipom Đorđevićem, dok je umesto Alena Stevanovića ušao Dušana Tadića, koji na iznenađenje mnogih nije igrao od početka, a evidentno je da je po njegovom ulasku selekcija Srbije dobila na elanu i stvorila je nekoliko odličnih prilika za pogodak, ali se rezulat nije promenio, jer je golman Stipe Pletikosa pokazao kvalitet.

"Orlovi" su izglednu šansu imali u 46. minutu kada je čuvar mreže Hrvatske dva puta odlično intervenisao na šueteve Đuričića i Đorđevića, a potom u 74. minutu, kada je Tadić ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je Ivan Strinić izblokirao u korner.

Samo četiri minuta kasnije, Đuričić je šutirao iz daljine, Pletikosa je loptu odbio do Đorđevića koji je šutirao s pet metara, ali opet u golmana Hrvatske. Srbija je poslednju priliku imala u nadoknadi vremena, kada je Tadić sa oko 11 metara šutirao, ali se Pletikosa bacio i vrhovima prstio odbranio.

"Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe, od koje smo u prvom poluvremenu primili dva jeftina gola. U drugom poluvremenu smo počeli da igramo bolje i imali smo nekoliko šasni da promenimo rezultat i sam tok meča, ali nismo ih iskoristili i na kraju smo platili danak neiskustvu", rekao je Siniša Mihajlović posle meča

Slično misli i njegov kolega s klupe Hrvatske Igor Štimac, koji ističe da bi odabrao identičan tim kao i Siniša Mihajlović, da je na mestu selektora Srbije.

Srbija je ostala na četiri boda i sada joj je ostala samo teorijska šansa da se plasira na Mundijal u Brazilu. Hrvatska je prva sa 13 bodova, a do kraja kvalifikacija ostalo je još pet utakmica. Srbija u utorak u Novom Sadu dočekuje Škotsku.

90. minut - kraj meča i nade da "orlovi" mogu na Mundijal u Brazilu 2014. godine.

77. minut - Dušan Tadić petom proigrava Filipa Đuričića koji iz odlične prilike šuira, a golman Pletikosa brani, a odbijenu loptu Filip Đorđević opet šalje u hrvatskog čuvara mreže koji je tako spasao svoj tim.

46. minut - Sjajna prilika za Srbiju posle šuta Kolarova, odbijenu loptu Đuričić je dotakao, ali ona je prošla tik pored stative.

35. minut - 2:0 za Hrvatsku - Kolarov je napravio prekršaj i zaradio žuti karton, a posle slobodnog udarca nabolje se snašao Ivica Olić za veliku prednost Hrvata.

21. minut - Gol za Hrvatsku - Kolarov nesmotreno izbacuje loptu iz slobodnog udarca sa 15 metara od našeg gola pravo domaćinu u noge, a Madžukić se posle asistencije Olića najbolje snašao i poslao loptu iza leđa golmana Brkića.

15. minut - Nedozvoljena pozicija Mandžukića posle koje je glavom zatresao mrežu Srbije koju čuva golman Brkić. Naravno, turski sudija je to primetio, rezultat je i dalje 0:0.

10. minut - Ceo stadion skandira "Ubij Srbina". Ne izdvojena grupa, desetine hiljada glasova.

9. minut - Prva izmena u reprezentaciji Srbije, povređenog Marka Šćepovića menja Filip Đorđević.Hrvati su  meč ušli kao favoriti, zbog šest bodova prednosti iz prve četiri runde i većeg internacionalnog iskustva. Meč se igra na rasprodatom "Maksimiru", bez prisustva srpskih navijača, po dogovoru dva fudbalska saveza i UEFA.

Srpska himna "Bože pravde" ispraćena je, po očekivanjima, salvom žvižduka domaćih navijača. Za vreme "Lijepe naše" srpski reprezentativci su, po obećanju selektora, aplaudirali.

Meč je sudio turski sudija Kunejt Čakir, koji je nedavno bio u žiži javnosti zbog nekih odluka u meču Lige šampiona između Mančester junajteda i Real Madrida, ali je odradio posao korektno.

Strateg "orlova" Siniša Mihajlović iznenadio je sve sastavom tima, jer su svoje mesto u timu našli Marko Šćepović, Ivan Radovanović i Alen Stevanović, dok na gol stao golman Udinezea Željko Brkić. Sve promene u timu "orlova" pokazale su se kao potpuni promašaj, makar kad je meč u Zagrebu u pitanju.

Iako je predsednik UEFA Mišel Platini najavio svoj dolazak u Zagreb, on nije gledao utakmicu Srbije i Hrvatske na Maksimiru, već prati meč Makedonije i Belgije u Skoplju.


Sastavi timova:

Hrvatska: Pletikosa, Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Srna, Modrić, Kovačić, Rakitić, Olić, Mandžukić.

Srbija: Brkić, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Radovanović, Ignjovski, Stevanović, Tošić, Đuričić, Šćepović.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 18:38
Mihajloviću retardu marš zajedno sa retardom Karadzicem iz FSS !!!!!!! Koji je ovo kreten, gotovo je, nema nam svetskog prvenstva !
Petak 22.03.2013. 18:47
Kakva drzava takav i fudbal..Negativna, burazersko-interesna selekcija Preorite stadione !
Petak 22.03.2013. 19:13
Uvek mi je zao kada Srbija gubi pa i sada. Sa druge strane pomislim da je ovo dobro za Srbe kao narod.. Nece biti cestitanja i reklamiranja izdajnika-politicara..fudbal kao leglo korupcije i kriminala (kladionicara) gubi na vaznosti u Srbiji..teze ce klubovi dobijati pare od poreza koji svi gradnjani Srbije placaju da bi se ovi razmazeni, polupismeni polusvet sa splavova jos vise bogatio, zajedno sa svojim pinkuljama i ostalim starletama..Nece biti odlikovanja tipa Karadjordjeva Zvezda (koje se dodeljuje SAMO u ratu) a koje tadiqi poklanja djokovicu a on prihvata..Bice manje medijskih skretanja teme od pravih problema i vesti u Srbiji..itd..itd
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online