Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.09.2013.
12:59
BETA A

Mihajlović: Ne zanima me kako će igrati Hrvatska

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da ga interesuje samo igra njegove ekipe i da ga ne zanima da li će Hrvatska igrati ofanzivno ili defanzivno.

Dilema u veznom redu: Siniša Mihajlović
 

"Znamo kako bi trebalo da igramo, mnogo nas manje zanima da li će Hrvatska biti ofanzivna ili defanzivna. Imamo svoje principe od kojih ne odustajemo i bez obzira na protivnika tražimo i hoćemo da igramo tako. Da li će Hrvatska biti dovoljno dobra da nam to onemogući, ne znam", rekao je Mihajlović na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će sutra od 20.45 na stadionu Crvene zvezde dočekati Hrvatsku u osmom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Mihajlović je ocenio da je najjači adut Hrvatske kolektiv, a ne individualni kvalitet njihovih igrača.

"To je osma reprezentacija na svetu, ne odlučuje tu jedan igrač nego ceo kolektiv. Ne znam koliko ima selekcija koje imaju bolje igrače od njih, ali su slabije plasirane. To je kolektiv", ocenio je selektor Srbije.

"Orlovi" su u martu izgubili u Zagrebu od Hrvatske sa 0:2, a Mihajlović je kazao da iz tog duela ne sme da se ponovi odnos prema igri u prvom poluvremenu.

"Ne bi trebalo da se ponovi naš odnos prema igri u prvom poluvremenu. Ušli smo sa velikom tenzijom, strahom. Nismo odirali kako igramo u suštini. Drugo poluvreme je bilo bolje, ali tada nismo imali šta da izgubimo", kazao je Mihajlović.

Srpska javnost je bila iznenađena startnom postavom Srbije u tom duelu u Zagrebu, jer su u prvih 11 bili igrači poput Marka Šćepovića, Alena Stevanovića i Ivana Radovanovića.

"Uvek je lagano posle utakmice da se kaže što nije igrao ovaj, što nije igrao onaj. Za nas nije bilo iznenađenje, koji smo tu i radimo svaki dan. Za novinare je bilo, kao što će možda biti i sutra", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da ne očekuje nikakve probleme na terenu, kao što nije bilo problema na prvoj utakmici u Zagrebu.

"Svako treba da ceni i poštuje svoje. Mi se nismo uplašili tih pesama. Nemam ništa protiv tih, ni protiv drugih. Svako ima svoju kulturu, ja se samo nadam da će sve da protekne u najboljem redu. Neka bude sve kao u Zagrebu, osim samo jedne stvari - rezultata", rekao je Mihajlović.

On je rekao da bi trebalo da publika bude 12. igrač reprezentacije Srbije.

"Ako sve bude bilo kako treba publika će biti naš 12. igrač. Ovo je mlada reprezentacija i daće maksimum ako oseti podršku sa tribina, a ako oseti da nema podrške daće mnogo manje", naveo je Mihajlović.

Mihajlović je pozdravio selektora Hrvatske Igora Štimca, koji sutra puni 46 godina i dodao da se nada da "rođendan neće proslaviti na najbolji način". Na konstataciju belgijskog novinara da će pobeda protiv Hrvatske toj zemlji olakšati put do prvog mesta, Mihajlović je rekao da razmišlja samo o predstojećoj utakmici. U Grupi A Belgija je prva sa 19 bodova, Hrvatska ima 16, a Srbija sedam bodova.

"Ne zanima nas Belgija, razmišljamo o našoj utakmici. Imamo još matematičkih šansi, iako malih, ulazimo maksimalno kao što će da bude na utakmicama protiv Velsa i Makedonije", rekao je Mihajlović.

On je dodao da Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević, koji igraju u Anerlehtu, nastupaju za najveći belgijski klub.

"To je pozitivno za njihovo sazrevanje i siguran sam da su čelnici Anderlehta obavili dobar posao i da će im se to isplatiti", dodao je selektor "orlova".

Mihajlović je rekao da još razmišlja da li će na pozicijama zadnjih veznih upariti Nemanju Matića i Ljubomira Fejsu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online