Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.03.2013.
18:55
Beta A

Milanović hrvatskim navijačima povodom meča sa Srbijom

Premijer Hrvatske Zoran Milanović i čelnici Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) i reprezentacije pozvali su danas navijače, uoči utakmice između Hrvatske i Srbije, na dostojanstveno navijanje, bez govora mržnje prema protivnicima.

Apel navijačima - Štimac, Milanović, Šuker

"Na nama je da se pokažemo i dokažemo kao odgovorni domaćini i civilizovana zemlja. I ovom prilikom pozivam sve koji dolaze na stadion da nose Hrvatsku navijanjem, a ne mržnjom prema protivnicima i da, ako tokom utakmice čuju nešto što vređa njihov hrvatski građanski i civilizovani identitet na to odgovore pesmom ili žvižducima. Da nadglasaju one koji se ponašaju na način koji Hrvatsku vređa", poručio je Milanović.

On je u Vladi, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom HNS-a Davorom Šukerom i selektorom hrvatske reprezentacije Igorom Štimcem, naglasio da "biti Hrvat ne znači biti protiv nekoga, biti protiv suseda, već biti za sebe, za uzvišene ideale i za načela".

"Da bi Hrvatska reprezentacija pobedila i da bi Hrvatska ostavila utisak, ne prema UEFA, već prema svetu, Evropi, prema turistima, investitorima, da je ovo zemlja pristojnih ljudi koja voli svoje, ali ne mrzi tuđe", dodao je premijer.

On je pohvalio, kako je rekao, razumne i civilizovane izjave čelnika HNS-a i ocenio da je "atmosfera nezdrava i da nije lako".

Predsednik HNS-a Davor Šuker tražio je od navijača da budu dostojanstveni i ponosni i izrazio uverenje da će sve proteći u najboljem redu.

Sličnu poruku navijačima poslao je i selektor Igor Štimac.

"Apelujemo na sve koji će nas bodriti - činimo to s ljubavlju prema nama, a ne mržnjom prema protivniku", poručio je Štimac.

Upitan koji su kriteriji za eventualni prekid utakmice, predsednik HNS-a je odgovorio da stručnjaci iz UEFA treba pustiti da rade svoj posao.

On je ocenio da Hrvatska mora da pokaže UEFA da su "politika i fudbal zajedno".

Na pitanje novinara hoće li u svečanoj loži biti i čelnik Dinama Zdravko Mamić, Šuker je rekao da se na Dinamovom stadionu igra sutrašnji meč i da taj klub ima svoja mesta, te da će Mamić sigurno gledati utakmicu kao navijač.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović je na pitanje kakav rezultat očekuje, prognozirao da će Hrvatska pobediti, iako nije želeo da odgovori na pitanje kojim rezultatom.

"Verujem da će Hrvatska pobediti. Pobeda je zabiti gol više od protivnika", dodao je on.

Povodom predstojeće fudbalske utakmice između Hrvatske i Srbije u petak u Zagrebu premijer je održao sastanak sa čelnicima HNS-a i reprezentacije. Čelnike fudbalskih saveza Srbije i Hrvatske primiće sutra predsednik Ivo Josipović.

Utakmica između Srbije i Hrvatske proglašena je događajem visokog rizika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online