Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 19.03.2013.
20:02
Vestionline, Mondo A

Janković: Smenjen sam pre meča u Nišu!

Bivši trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je da je i pre poraza od Radničkog u Nišu znao da mu se sprema smena.

"Oprostio sam Zvezdi 150.000 evra za izgradnju reflektora i terena za omladince"

Aleksandar Janković je sporazumno raskinuo ugovor sa crveno-belima, a na njegovo mesto postavljen je Portugalac Rikardo Sa Pinto.

"Odluku sam doneo pre Niša. Tačnije, onog momenta kada sam saznao da je postignut dogovor sa novim trenerom. Sportski direktor je ranije otputovao u Španiju da razgovara sa kandidatima, iako je nekoliko dana pre toga hteo da sedne na klupu pored mene protiv Novog Pazara...", rekao je Janković za Mondo i dodao:

"Kroz sve to sam prošao i 2008. godine i mislim da nijedan lični odnos ne sme da utiče na rezultate ekipe. Zato mi je žao što su ljudi iz samog kluba, u želji da sruše mene direktno uništavali instituciju trenera Crvene zvezde i sa te strane mi je odluka kluba da počne da traži novog trenera bila dovoljan signal. Mogao sam da čekam da me Upravni odbor smeni i da po inerciji dobijem sve pare koje mi sleduju do kraja ugovora. Nisam hteo da završimo na taj način, već sam se odrekao 150.000 evra, kao i 2008, kada sam oprostio 120.000. Takođe, izneo sam i zahtev i želju da taj novac bude investiran u izgradnju reflektora i u veštačke terene Omladinske škole, iza južne tribine. To sam shvatio kao svoju obavezu prema klubu, jer ja drugi nemam", rekao je doadašnji trener kluba sa "Marakane".

Janković je preuzeo Crvenu zvezdu u avgustu prošle godine, a vodio je ekipu na 23 utakmice i ostvario 14 pobeda i sedam poraza. Zvezda je u nedelju poražena u Nišu od Radničkog s 2:1 i praktično je izgubila sve šanse da dođe do titule.

"Hteo sam da sam povučem crtu, jer prema ekipi imam vrstu obaveze. Igrači osećaju taj pritisak koji je stajao iznad mene i reflektovao se na njih. Kada trener radi pod pritiskom mesecima to oseti i tim. Mislim da je mojim odlaskom sklonjen veliki deo pritiska sa njih. Kad se podvuče crta, moj čin odlaska je preuzimanje odgovornosti na sebe. Automatski, za sve što je loše. Ima dosta pehova i mojih i tuđih, ne bih previše ulazio u detalje. Pripremni period se odvijao pozitivno po ekipu, dobro smo igrali, ispoljili su se kvaliteti koji jesenas nisu... Zašto se to poremetilo na kraju priprema i na početku sezone pitanje je za malo dublju analizu. Ne insistiram na izgradnji ličnih stavova. Moj odnos sa Zvezdom je isti, bez obzira na to ko je u Upravi. Drugi put mi se događa da dolazim u klub kada je aktuelna jedna, a odlazim kada vlada druga. Klub je procenio da sam u tom trenutku neophodan, zato sam i došao. Bez mnogo pitanja. Odbio sam sve što sam imao i uskočio u voz koji je jurio 200 kilometara na sat. Kada je tako i kada vas pozove Crvena zvezda, onda sva priča o zvezdaštvu pada u vodu. Ili ćete doći ili nećete..." .

POVEZANE VESTI

Utorak 19.03.2013. 21:52
Imao si fantasticne rezultate- Cudi me da su te izbacili.
Sreda 20.03.2013. 03:07
Decko smiri malo strasti.Tvojom smenom se ne moze unistiti institucijatrenera jer ruku na srce ti to nisi.Unistio si sve sto je robi napravio,ma koliko malo to bilo,i zato ne drobi visenego se pokupi i zaboravi na Zvezdinu klupu dok si ziv.Tebe bre Spartak,Vojvodina ubiju sa 3:0 i sta tu da se prica vise.Mozda i ovaj nije dobar ali od tebe je svakako bolji.Sa tatom i Milojkom pod ruku pa prosipajte demagogiju nekom drugom.Ne prilazi Zvezdi vise molim te.
Sreda 20.03.2013. 12:27
Ima li u toj Zvezdi para ili nema?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online