Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.03.2013.
12:10
Vestionline, Telegraf.rs A

Džajić: Srbija nije tako slaba kao što neki misle

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić gostovao je na HRT u emisiji "Nedeljom u 2", u kojoj je pričao o šansama "orlova" protiv "kockastih" na "Maksimiru", ali i o mnogim drugim stvarima.

"Činjenica je da je Hrvatska stabilnija, ali ne znam da li je to dovoljno za pobedu"

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da Hrvatska neće tako lako pobediti Srbiju, iako mnogi smatraju da je domaćin apsolutni favorit u predstojećem meču u Zagrebu.

"Hrvatskoj je teže, pod pritiskom je, a moram da kažem i da Srbija nije tako slaba, kako neki misle. Imamo dobre, mlade fudbalere, koji igraju u poznatim klubovima. Hrvatska je od momenta kada je bila treća na svetu, što je najveći uspeh te zemlje, napravila kult reprezentacije i igrali su dobro u kontinuitetu. Mada, recimo, Srbija je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a Hrvata nije bilo. Činjenica je da je Hrvatska stabilnija, ali ne znam da li je to dovoljno za pobedu", rekao je Džajić gostujući u emisiji "Nedeljom u dva" na Hrvatskoj televiziji.

On je dodao da ne može da prognozira rezultat meča između Hrvatske i Srbije.

"Naša reprezentacija je dosta lutala kada je u pitanju formiranje tima. Valjalo bi da Srbija napravi dobar rezutat, eventualnom pobedom igrači i stručni štab na čelu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem stekli bi samopouzdanje za nastavak kvalifikacija. Kažu da je ova utakmica utakmica godine, decenije, stoleća. Očekujem zanimljiv meč, dolazi u trenutku koji izaziva veliko interesovanje hrvatske i srpske javnosti", rekao je Džajić.

Predsednik Crvene zvezde istakao je da mu se ne sviđa to što će se utakmice u Zagrebu i Beogradu igrati bez gostujućih navijača.

"I u Beogradu kada košarku igraju Zvezda i Partizan, nema gostujućih navijača, to nije dobro, jer neće biti prave atmosfere. Mada, možda je u ovom trenutku bolje tako zbog bezbednosti", rekao je predsednik Zvezde.

Prvi čovek "crveno-belih" naglasio je da, bez obzira na sve kritike, Zvezda ima sjajne navijače, o čemu govori podrška koju oni daju u ovako teškom trenutku.

"Zvezda ima dobru atmosferu u klubu, oko 15.000 navijača dolazi na utakmice. Kao da je kod njih proradio inat, pojavila se sumnja u regularnost takmičenja i rezultata, pa su počeli da dolaze u velikom broju na stadion. Čini se da bi 30.000 ljudi došlo na utakmici protiv BSK kada bismo tražili to od njih. To mi daje poseban motiv".

Džajić se osvrnuo i na finansijsku situciju u klubu i povratak na čelo Zvezde.

"Kada sam odlazio, rekao sam da se neću vratiti, ali tako je bilo i kada sam završavao igračku karijeru. I sada je ovaj povratak bio težak. U svemu tome vidim izazov, lako je doći i biti navijač Zvezde kada je sve dobro, ja sam zvezdaš od rođenja i želim da pomognem sada kada je najteže", poručio je Džajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online