Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.03.2013.
14:48
Vesti A

Nisam se "lizao" sa Cveletom i Džajom!

"Ne bi bilo nikakve frke oko toga da Piksi nije bio izabran za petu Zvezdinu zvezdu", ističe Dejan Savićević.

"Ja sam se i posle Zvezde dokazao i napravio karijeru u Milanu" - Dejan Savićević

Legenda Crvene zvezde Dejan Savićević smatra da verovatno nije izabran za šestu Zvezdinu zvezdu zato što nije bio u dobrim odnosima sa predsednikom kluba Draganom Džajićem.


U opširnom intervju i odgovarajući na pitanja čitalaca portala "Mozzart sport", predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore objasnio je da je otišao na proslavu kada je cela zlatna generacija iz 1991. godine proglašena šestom Zvezdinom zvezdom prvenstveno da se ne bi govorilo kako ima nešto protiv tadašnjeg predsednika kluba Vladana Lukića.


"Pitanje je kompleksno. Do postavljanja Piksija za petu Zvezdinu zvezdu morao si da ostaviš drugačiji trag, da budeš u Zvezdi barem deceniju. Svi su pre Piksija imali na stotine utakmica u Zvezdi, to su igrači koji su bili vrlo prepoznatljivi po tome što su učinili u klubu. Piksi je posle dve i po ili tri godine proglašen za petu zvezdu i onda se otvorila nada za sve nas iz generacije 1991. da možemo da postanemo šesta Zvezdina zvezda", započeo je svoj odgovor legendarni Dejo.


"U tom momentu nisam imao podršku ljudi iz kluba jer oni koji su mene doveli više nisu bili u Zvezdi, pre svih pokojni Miša Slijepčević i Begović. Miša mi je zaposlio brata da radi u robnoj kući pre nego što sam potpisao za Zvezdu. Oni su sklonjeni, došla je neka druga garnitura koja se malo pitala.
 

U tom periodu su se najviše pitali Cvele i Džaja, a ja nisam bio u velikoj ljubavi s njima dvojicom. Da sam se 'lizao' s njima, da sam imao odnos kao što su ga neki drugi imali, verovatno bih imao više šansi da postanem Zvezdina zvezda. Na moju sreću, ja sam se i posle Zvezde dokazao i napravio karijeru u Milanu. Postoji žal što neko od nas nije dobio tu čast.


Što nisu proglasili trojicu ili četvoricu, prvenstveno Robija, Pančeva ili mene? Ne bi trebalo zaboraviti Darka jer je dao 85 prvoligaških golova za tri sezone, bar mi se tako čini. Pančev je bio mašina za golove. Ja sam bio igrač kakav sam bio, Robi je proveo četiri godine u Zvezdi. Ipak, oni nisu hteli da nas proglase, kao, nije moglo. Ali opet se vraćam na sledeće - da Piksi nije izabran, niko ne bi pominjao tu priču. Ne bi ni novinari od toga pravili veliku frku", kaže Savićević.

Neprimerene izjave Čovića


Zvezdina legenda smatra da su neprimerene izjave potpredsednika kluba Nebojše Čovića da ne priznaje izgovor igrača zbog toga što su dugo igrali, a da nisu imali za za hleb.


"Verovatno da je Čović u poziciji igrača, ne bi takve stvari izjavljivao. Mislim da nije u redu takva izjava. Momci nisu pola godine primili platu. Kad sam davno pregovarao sa Partizanom, došli su s nekom ponudom tipa daćemo ti 20, pa 20, pa 20...Rekao sam im: 'Ljudi, ja sam se načekao rata u Budućnosti, zaje.... me!' Hoću da kažem da kada obećaš nešto igračima i ne ispuniš ono što si obećao, ne možeš ni da očekuješ od njih mnogo. Ne znam ko je izjavio od njih da više nemaju gde ni da pozajme novac. To je pravi odgovor Čoviću", zaključio je Savićević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online