Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.03.2013.
10:04
Vestionline, Blic A

Roura: Moji igrači su posebni; Alegri: Neiskustvo presudilo!

Vršilac dužnosti trenera Barselone Žordi Roura rekao je posle sjajnog izdanja na "Nou Kampu" i deklasiranja Milana sa 4:0 u revanš meču osmine finala Lige šampiona, da su njegov igrač posebni, jer sa tolikom razlikom pobediti Milan svakako nije svakidašnja stvar.

Sjajan meč katalonske ekipe protiv Milana

Barsa je na čelu sa Mesijem i Rourom bila na meti kritika posle poraza na "San Siru" od 2:0, da su pročitani i pred eliminacijom, ali su na svom terenu imali odgovor na sve to i sa ubedljivih 4:0 plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

"Bila je ovo neverovatna utakmica i ovi igrači su ponovo pokazali da su posebni. Pokazali su posvećenost i ponosan sam na njih. Išli smo na pobedu od početka, ali imali smo i sreće kad su gosti pogodili stativu. Pobediti Milan sa 4:0 nije normalno ni za jednu ekipu, pa ni za Barselonu. Oni su sjajan tim i otežali su nam život. Mesi i ostali igrači su bili kritikovani prethodnih dana, ali su pokazali pravu reakciju na to. On igra fudbal na specifičan način i činjenica je da kada igra ovako, to nam donosi pobede", istakao je Roura i dodao da je ovaj trijumf veoma važan i za trenera Tita Viljanovu.

"Vilanova mi je rekao da je srećan i zadovoljan, Njegov oporavak teče po planu u Njujorku i on će nam se uskoro pridružiti. Srećni smo zbog prolaska u četvrtfinale Lige šampiona, jer možemo da ga dočekamo raširenih ruku", naglasio je Roura.

Trener Milana Masimilijano Alegri deo opravdanja za debakl na "Nou Kampu" našao je u činjenici da je njegov tim još uvek mlad i neiskusan.

"Mi smo mlad tim koji tek 'raste' i stiče iskustvo kroz ovakve utakmice u Ligi šampiona. Tužni smo, jer smo imali nadu posle prvog meča, ali to je fudbal. Plasman dalje uvek je pitanje centimetara", aludirao je Alegri na šansu Nijanga kada je u 38. minutu pogodio stativu pri vođstvu Barse od 1:0, a nakon čega je ubrzo Mesi udvostručio prednost.

Italijanski stručnjak nije štedeo ni reči hvale na račun protivnika.

"Barsa je bila fenomenalna, pogotovo u prvih pola sata i uz pritisak imala nekoliko sjajnih šansi. A, mi smo imali mnogo problema u prvom poluvremenu koje su oni stvarali. Pet naših igrača je ove sezone prvi put igralo u Ligi šampiona i ovo iskustvo će im biti velike od koristi", zaključio je Alegri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online