Sreda 13.03.2013.
10:04
Vestionline, Blic

Roura: Moji igrači su posebni; Alegri: Neiskustvo presudilo!

Sjajan meč katalonske ekipe protiv Milana

Barsa je na čelu sa Mesijem i Rourom bila na meti kritika posle poraza na "San Siru" od 2:0, da su pročitani i pred eliminacijom, ali su na svom terenu imali odgovor na sve to i sa ubedljivih 4:0 plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

"Bila je ovo neverovatna utakmica i ovi igrači su ponovo pokazali da su posebni. Pokazali su posvećenost i ponosan sam na njih. Išli smo na pobedu od početka, ali imali smo i sreće kad su gosti pogodili stativu. Pobediti Milan sa 4:0 nije normalno ni za jednu ekipu, pa ni za Barselonu. Oni su sjajan tim i otežali su nam život. Mesi i ostali igrači su bili kritikovani prethodnih dana, ali su pokazali pravu reakciju na to. On igra fudbal na specifičan način i činjenica je da kada igra ovako, to nam donosi pobede", istakao je Roura i dodao da je ovaj trijumf veoma važan i za trenera Tita Viljanovu.

"Vilanova mi je rekao da je srećan i zadovoljan, Njegov oporavak teče po planu u Njujorku i on će nam se uskoro pridružiti. Srećni smo zbog prolaska u četvrtfinale Lige šampiona, jer možemo da ga dočekamo raširenih ruku", naglasio je Roura.

Trener Milana Masimilijano Alegri deo opravdanja za debakl na "Nou Kampu" našao je u činjenici da je njegov tim još uvek mlad i neiskusan.

"Mi smo mlad tim koji tek 'raste' i stiče iskustvo kroz ovakve utakmice u Ligi šampiona. Tužni smo, jer smo imali nadu posle prvog meča, ali to je fudbal. Plasman dalje uvek je pitanje centimetara", aludirao je Alegri na šansu Nijanga kada je u 38. minutu pogodio stativu pri vođstvu Barse od 1:0, a nakon čega je ubrzo Mesi udvostručio prednost.

Italijanski stručnjak nije štedeo ni reči hvale na račun protivnika.

"Barsa je bila fenomenalna, pogotovo u prvih pola sata i uz pritisak imala nekoliko sjajnih šansi. A, mi smo imali mnogo problema u prvom poluvremenu koje su oni stvarali. Pet naših igrača je ove sezone prvi put igralo u Ligi šampiona i ovo iskustvo će im biti velike od koristi", zaključio je Alegri.

2024 © - Vesti online