Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.02.2013.
18:12
Vestionline, Beta A

FKCZ: Račun odblokiran, ide registracija

Fudbalski klub Crvena zvezda odblokirala je svoj račun, pošto je isplatila dugove zbog kojih je bio blokiran, tako da će moći da registruje nove igrače.

Skupili novac u "minut do 12" - Nebojša Čović i Dragan Džajić

Predsednik Zvezde Dragan Džajić rekao je danas novinarima u Beogradu da su isplaćena dugovanja prema klubovima, bivšim igračima, trenerima i poreskoj upravi.

Klub će tako moći pre ponoći da registruje pojačanja Nikolu Petkovića i Luisa Garida, kao i Abiolu Daudu ako dobije dozvolu FIFA.

"Mnogo je truda uloženo da bi se ovo desilo. Bilo je teško i biće u narednom periodu, ali je bar kako treba u ovom trenutku, i konačno možemo da se okrenemo utakmicama. Ne treba sebe da previše uveličavamo, ali ljudi koji su radili na ovome zaslužuju sve čestitke", rekao je Džajić.

Zvezda je danas ukupno platila 86.163.330 dinara Jagodini, Borcu, Javoru, poreskoj upravi, državi za takse i kazne, NIS-u i menadžeru Branku Huciki. Novac je isplaćen igračima Danijelu Mihajloviću, Milanu Jeremiću, Milošu Reljiću, Marku Perkoviću, Bojanu Đorđeviću i Vladanu Diniću, kao i trenerima Slobodanu Maroviću, Žarku Đuroviću i Marku Nikoliću.

"Klubovima kojima smo dugovali novac nije bilo lako, ali je nama bilo znatno teže. Hvala im na razumevanju", rekao je Džajić.

Potpredsednik Zvezde zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da se rukovodstvo ne može opuštati zbog toga što je račun odblokiran, kao i da se nijednog dana neće opuštati.

Na pitanje novinara da li je sve moralo da bude tako burno, Čović je odgovorio da ne bi da priča o tome, jer se "borba i dalje nastavlja".

"Važno je da smo stigli da posao uradimo na vreme i ovo je verovatno prvi put da izađemo iz ovakve situacije bez pozajmice i kredita", rekao je Čović.

Funkcioner Zvezde kazao je da klub nije još ništa dobio od sponzora Gasproma zbog administrativnih problema.

"Ništa još nismo dobili od Gasproma zbog naših administrativnih problema. Sredstva bi trebalo da pristižu u narednih desetak dana. Očekujem četiri miliona evra, ali oni ne mogu da reše 50 miliona problema, već će to morati sistematski da se rešava", rekao je Čović i dodao da će se problemi nastaviti i u narednim godinama.

"Biće narednih godina velikih drmanja i problema, i moramo da budemo realni", rekao je Čović.

Potpredsednik Zvezde se u svoje lično i u ime kluba zahvalio predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću i ljudima u savezu jer su imali "sluha i poverenja" da pomere rok za isplatu dugovanja.

Čović se zahvalio i predsedniku Partizana Draganu Đuriću, koji je ranije danas agenciji Beta rekao da podržava Zvezdine napore u odblokiranju računa.

"Moram da se zahvalim Đuriću, koji je danas dao dobru i interesantnu izjavu. Mi jesmo sportski rivali, ali kada su u pitanju problemi, moramo da se razumemo. On je napravio dobar gest koji popravlja odnose dva kluba i mi mu želimo uspeh na predstojećim izborima", rekao je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online