Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.02.2013.
10:35
B92, zvanični sajt A

Đurđić: Meč sa Hrvatima prekretnica u kvalifikacijama

Fudbaler Grojter Firta i debitant u dresu reprezentacije Srbije Nikola Đurđić rekao je da se nada da će nastaviti sa dobrim partijama i u nacionalnom timu.

Heroj Grojter Firta - Nikola Đurđić

Napadač Firta je za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio je o mečevima za klub i pozivu u reprezentaciju. Đurđić je za vikend praktično sam doneo pobedu svojoj ekipi na gostovanju Šalkeu u Gelzenkirhenu (1:2).

On je prvo asistirao Klasusu kod izjednačujućeg gola, da bi u 91. minutu postigao pobedonosni pogodak za prekid serije od 17 mečeva bez trijumfa u Bundesligi.

Srpski napadač je sjajnim partijama u Helsinborgu i Grojteru zaslužio poziv selektora Siniše Mihajlovića.

"Jedan od najlepših trenutaka moje karijere", rekao je Đurđić pre prvog treninga sa reprezentacijom u Nikoziji.

"Sjajna utakmica, fantastičan stadion, epilog posebno dobija na značaju imajući u vidu redosled događaja na utakmici i njen završetak. Na najlepši način sam počeo karijeru u Bundesligi i nadam se da ću na osnovu toga moći da gradim samopouzdanje i nastavim sa takvim igrama".

Đurđić je dodao da ima dosta samopouzdanja zbog velikog broja datih golova i da se nada da će uspeti da pomogne reprezentaciji u narednim mečevima.

"Nadam se da mogu da budem od koristi reprezentaciji. Iskreno, poslednjih godinu i po dana sam u dobroj formi, golovi su tu, imam dosta samopouzdanja i zbog toga sam sada tu gde jesam", rekao je Đurđić i osvrnuo se na dosadašnji tok kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Objektivno gledajući, sreća baš i nije bila na našoj strani, posebno u utakmici sa Belgijom. To je detalj koji treba da se promeni i sve može da se okrene. U fudbalu kad ti se meč 'otvori', ako dođu golovi kao u utakmici protiv Čilea, lako može da se desi da napad bude najjači deo tima. Najvažnije je da svi napadači koji koji konkurišu za dres reprezentacije igraju dobro i postižu golove za klubove. Kad u takvom raspoloženju dođu na meč nacionalnog tima, priča je potpuno drugačija", istakao je 26-godišnji napadač.

Đurđić je rekao da se nada da će se situacija promeniti baš protiv Hrvatske.

"Veoma bitna utakmica za sve nas zbog mnogo razloga, bodova a i rivaliteta sa Hrvatima. Bilo bi lepo kad bi ta utakmica bila prekretnica u našoj kvalifikacionoj priči, da tu osvojimo tri boda i okrenemo sve u korist Srbije", zaključio je Đurđić,

dodavši da će meč sa Hrvatskom biti jedan od najznačajnijih u bližoj istoriji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online