Utorak 05.02.2013.
10:35
B92, zvanični sajt

Đurđić: Meč sa Hrvatima prekretnica u kvalifikacijama

Heroj Grojter Firta - Nikola Đurđić

Napadač Firta je za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio je o mečevima za klub i pozivu u reprezentaciju. Đurđić je za vikend praktično sam doneo pobedu svojoj ekipi na gostovanju Šalkeu u Gelzenkirhenu (1:2).

On je prvo asistirao Klasusu kod izjednačujućeg gola, da bi u 91. minutu postigao pobedonosni pogodak za prekid serije od 17 mečeva bez trijumfa u Bundesligi.

Srpski napadač je sjajnim partijama u Helsinborgu i Grojteru zaslužio poziv selektora Siniše Mihajlovića.

"Jedan od najlepših trenutaka moje karijere", rekao je Đurđić pre prvog treninga sa reprezentacijom u Nikoziji.

"Sjajna utakmica, fantastičan stadion, epilog posebno dobija na značaju imajući u vidu redosled događaja na utakmici i njen završetak. Na najlepši način sam počeo karijeru u Bundesligi i nadam se da ću na osnovu toga moći da gradim samopouzdanje i nastavim sa takvim igrama".

Đurđić je dodao da ima dosta samopouzdanja zbog velikog broja datih golova i da se nada da će uspeti da pomogne reprezentaciji u narednim mečevima.

"Nadam se da mogu da budem od koristi reprezentaciji. Iskreno, poslednjih godinu i po dana sam u dobroj formi, golovi su tu, imam dosta samopouzdanja i zbog toga sam sada tu gde jesam", rekao je Đurđić i osvrnuo se na dosadašnji tok kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Objektivno gledajući, sreća baš i nije bila na našoj strani, posebno u utakmici sa Belgijom. To je detalj koji treba da se promeni i sve može da se okrene. U fudbalu kad ti se meč 'otvori', ako dođu golovi kao u utakmici protiv Čilea, lako može da se desi da napad bude najjači deo tima. Najvažnije je da svi napadači koji koji konkurišu za dres reprezentacije igraju dobro i postižu golove za klubove. Kad u takvom raspoloženju dođu na meč nacionalnog tima, priča je potpuno drugačija", istakao je 26-godišnji napadač.

Đurđić je rekao da se nada da će se situacija promeniti baš protiv Hrvatske.

"Veoma bitna utakmica za sve nas zbog mnogo razloga, bodova a i rivaliteta sa Hrvatima. Bilo bi lepo kad bi ta utakmica bila prekretnica u našoj kvalifikacionoj priči, da tu osvojimo tri boda i okrenemo sve u korist Srbije", zaključio je Đurđić,

dodavši da će meč sa Hrvatskom biti jedan od najznačajnijih u bližoj istoriji.

2024 © - Vesti online