Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.02.2013.
12:24 >> 13:25h
Beta A

Mihajlović pozvao tri debitanta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je danas spisak igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Kipra.

"Brusi" ekipu pred meč u Zagrebu - Siniša Mihajlović

Na Mihajlovićevom spisku na meč na Kipru u Nikoziji nalaze se trojica debitanata, Nikola Đurđić, Nenad Krstičić i Branislav Trajković.

Selektor Siniša Mihajlovich rekao je da ga trenutno zanima samo predstojeća prijateljska utakmica sa Kiprom, a da do meča sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ima još vremena.

"Sada me samo Kipar zanima, ima vremena do marta i utakmice sa Hrvatskom, iako polako počinje da se diže atmosfera. Ovo je mlada reprezentacija, želim da osete što manji pritisak, mada oni nisu živeli u toj zemlji pa će ga sigurno manje i osećati nego mi na utakmicama 1999. godine. Da li je to dobro, ja ne znam", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Hajat.

On je kazao da rezultat protiv Kipra nije u prvom planu, ali da njegova ekipa ipak ide na pobedu u tom duelu.

"Rezultat nije u prvom planu, ali mi ipak idemo tamo da pobedimo. Cilj utakmice sa Kiprom je da se bolje upoznamo i uigramo, kao i da povećamo međunarodno iskustvo, iako ćemo igrati bez nekoliko njih, poput povređenih Nevena Subotića i Lazara Markovića", rekao je selektor.

Srbija će gostovati Kipru u sredu, 6. februara, u 17.00 časova u Nikoziji.

"Kipar nije za potcenjivanje jer danas svi znaju da igraju fudbal. Nadam se da će sve proći u najboljem redu", kazao je Mihajlović.

On je najavio da će napadač Grojter Firta Nikola Đurđić sigurno početi utakmicu sa Kiprom, dok će priliku da debituje tokom meča dati i štoperu Vojvodine Branislavu Trajkoviću.

"Đurđić sigurno počinje, a Trajkovića sam pozvao jer je Nikola Maksimović još bez kluba. I on će sigurno igrati u nekom trenutku. Želim da ih bolje upoznam", naveo je selektor "orlova".

Mihajlović je ponovio stav da je Srbija zaslužila bolje rezultate u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nego što je ostvarila do sad i istakao da veruje u svoje igrače.

"Optimizam gradim na tome što imamo mlade momke u timu sa puno potencijala. Verovao sam u njih, verujem i dalje. Mi smo jedino sa Makedonijom podbacili. Zaslužili smo više i ubeđen sam da i dalje imamo velike šanse. Ne treba nikada da se gubi nada i dokle god smo matematički u igri ja verujem", istakao je srpski selektor.

Srbija posle četiri odigrane utakmice ima četiri boda, koliko i Makedonija i nalazi se na trećem mestu na tabeli Grupe A kvalifikacija. Na prva dva mesta su Belgija i Hrvatska sa po 10 bodova.

Mihajlović je govorio i o igračima koji su se oprostili ili rekli da više neće igrati za reprezentaciju dok je on selektor, kao što je uradio igrač Benfike Nemanja Matić.

"Nemanja Vidić i Dejan Stanković su se pred početak ciklusa oprostili od reprezentacije i ja ih neću zvati, kao ni Matića. Oni treba mene da zovu, kao što je to Dejan uradio. Ja neću nikoga da molim. Pričao sam sa Dekijem, ako se bude osećao dobro i bude počeo da igra sigurno će se vratiti", rekao je Mihajlović.

On je kazao da su vrata reprezentacije svima otvorena, pa tako i Vidiću i Matiću.

"Matić je rekao da ne može da igra, a ja to cenim i poštujem. Kako je meni čast da budem selektor, tako i njima treba da bude čast da igraju za reprezentaciju. Korektno je što je on to tako rekao, bolje i tako nego da je došao i pravio probleme. Igrači moraju da prihvate da igraju, sede na klupi ili na tribinama i ko to može da podnese biće pozvan. Matiću su vrata otvorena, ako me bude pozvao i dobro igrao za klub neće biti nikakvih problema", kazao je Mihajlović.

Utakmica sa Kiprom biće poslednja provera reprezentaciji Srbije pred duele sa Hrvatskom 22. marta i Škotskom četiri dana kasnije u kvalifikacijama za SP.

Golmani: Vladimir Stojković, Branimir Aleksić, Damir Kahriman
Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Branislav Trajković, Matija Nastasić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov
Sredina terena: Radosav Petrović, Luka Milivojević, Srđan Mijailović, Ivan Radovanović, Aleksandar Ignjovski, Ljubomir Fejsa, Zdravko Kuzmanović, Zoran Tošić, Nenad Krstičić, Dušan Basta, Dušan Tadić.
Napad: Filip Đuričić, Miralem Sulejmani, Marko Šćepović, Filip Đorđević i Nikola Đurđić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online