Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.01.2013.
12:12
Vesti A

Neće na pripreme jer uči da vozi!

Talentovani 17-godišnjaci Veljko Simić i Nemanja Maksimović brisani sa spiska fudbalera Crvene zvezde koji su otišli na pripreme u Antaliju.

Zaprepašćen - Aleksandar Janković

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić je još jednom ponovio da će klub oslonac tražiti isključivo i samo u mladim igračima koje krasi disciplina, kvalitet i poštovanje prema klubu, dok će suprotni slučajevi biti najstrože sankcionisani.


Ova rečenica dominira saopštenjem sa sednice Upravnog odbora Crvene zvezde u subotu popodne, a direktno je vezana za probleme sa kojima su se crveno-beli susreli ovih dana pred put u Antaliju na pripreme.


Počelo je sa Markom Dmitrovićem (1992. godište), a nastavljeno sa još mlađima Veljkom Simićem i Nemanjom Maksimovićem (1995. godište). To su Zvezdina deca koja su odlučila da će im uskoro kada im isteknu profesionalni ili stipendijski ugovori bolje biti na nekom drugom mestu. Zato ih neće biti u Zvezdi, a protiv druge dvojice biće pokrenuti disciplinski postupci, najavio je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.


"Ispao je ovih dana veliki problem s Veljkom Simićem i Nemanjom Maksimovićem, momcima koji su 1995. godište i koji su bili predviđeni za put u Antaliju, ali su pokazali veliko nepoštovanje prema klubu i poneli se neprofesionalno. Ne samo da neće putovati, nego sam tražio i dobio podršku Upravnog odbora da se protiv njih pokrene disciplinski postupak", kaže Janković.


On je prvo objasnio šta se dogodilo sa Simićem, jednim od trojice igrača kojima na leto ističe ugovor.

"Lično mi je žao, jer smatram da su izmanipulisani od drugih, a i siguran sam da im sve ovo neće koristiti u njihovim karijerama. Veljko je od prvog dana s nama, sproveo je sve testove, a onda se u petak nije pojavio na treningu, nije ni odgovarao na naše pozive, nije se nikome javio, da bismo u toku popodneva dobili neko nemušto objašnjenje da mu nije bilo dobro. Kasnije su stigli signali da se iza svega krije to što mu u junu ističe ugovor i pozvali smo njegovog oca i njega na hitan sastanak u subotu ujutru", prepričava Janković i nastavlja:


"Pojavio se sam, bez oca, čiji je izostanak pokušala da opravda neka švajcarska menadžerska agencija, ističući da je Veljkovom ocu potrebno 15 dana da razmisli šta je najbolje za njegovo dete. Na sastanak, na kojem smo bili sportski direktor Zoran Stojadinović, potpredsednik Nebojša Čović i ja došao je samo Veljko i uopšte nije delovao kao momak koji je željan da uspe u Crvenoj zvezdi. Napravio je težak disciplinski prekršaj, koji mu sigurno neće biti od koristi...", rekao je Janković i potom zaključio:

"Na taj način Veljko je sam sebe eliminisao sa spiska putnika za Antaliju. Kada se to dogodilo, odlučio sam da na njegovo mesto pozovem malog Maksimovića, koji je takođe 1995. godište i koji je u startu bio oduševljen pozivom. U tom trenutku nalazio se u Bosni i rekao je da je spreman odmah da se spakuje i dođe".

Ali, Janković je ponovo bio zatečen: "Pozvao me je Nemanjin otac i rekao da je on upisao kurs za vožnju i da ne može sada da prekida to, tako da se neće odazvati pozivu za pripreme. Je l' treba da vam kažem da sam bio šokiran i ponašanjem i stavom? Ispostavilo se, verovatno slučajno, da i Maksimovića zastupa ista menadžerska agencija iz Švajcarske. Žao mi je što su tako mladi dozvolili da neko drugi stavi znak pitanja iznad njihovih karijera zbog ličnih interesa".

Jugović: Nisam im ja menadžer

Ogradio se - Vladimir Jugović

Kao udarac maljem u glavu je veliki broj navijača Crvene zvezde doživeo informaciju o poražavajućoj činjenici da klupska deca beže sa "Marakane".

Negativan uticaj menadžera i ovaj put se uzima kao verovatni razlog takvog postupka Veljka Simića i Nemanje Maksimovića. Čaršija je odmah počela da traži krivca i ubrzo ga pronašla u Vladimiru Jugoviću, ali čuveni fudbaler Crvene zvezde negira da ima bilo kakve veze sa dvojicom mladih fudbalera.


"To je već ustaljena šema. Izgleda da je nekome stalo da blati moje ime, nije mi jasno zbog čega i ne znam ko. Ali, da podsetim javnost: to su ipak deca i bio bih neozbiljan čovek kada bih sebi dozvolio tako nešto", rekao je Jugović, koji se sam javio redakciji Mocart sporta kako bi rasvetlio situaciju.


"Dakle, nisam menadžer ni Simiću, ni Maksimoviću i između navedenih igrača i mene ne postoji nikakav ugovor. Jedini moj 'greh' je što sam Simića hvalio u italijanskim medijima i posle svega ovoga to više sigurno neću raditi", kaže Jugović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online