Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 25.12.2012.
14:28
Beta A

Džajić: Zvezda je doživela da bude pobeđena

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da je tokom njegovog osmogodišnjeg odsustva iz Ljutice Bogdana, Zvezda došla do toga da bude poražena, a ne da se priča o njoj na pozitivan način.

"Zvezdu vidim kroz to da bude prvak države i da igra u Evropi" - Dragan Džajić

"Zvezda može da se promeni u trenutku i da se priča vrti oko nje, a u drugom trenutku da bude poražena, kao sada. Pobednička Zvezda nije viđena dugi niz godina. Bilo bi dobro da u junu budemo prvaci, što bi više značilo našim navijačima, nego što bi bilo realno nama koji gledamo drugačije", rekao je Džajić novinarima na stadionu u Ljutice Bogdana.

Novi predsednik Zvezde istakao je da je cilj kluba u narednim godinama da osvaja titule i igra u evropskim takmičenjima, kao i da će on i svi u klubu pokušati tome da doprinesu na pravi način.

"Ja Zvezdu vidim kroz to da bude prvak države i da igra u Evropi, to je za mene Crvena zvezda. Dolazi nastavak prvenstva, borba za titulu, a to je glavni cilj kluba, od toga se ne beži. Voleo bih da vidim Zvezdu koja uliva poverenje ljudima koji dođu na stadion, a njih je prethodnih godina bilo mnogo, verovatno zato što su shvatili da Zvezda ne može bez njih. Moja uloga će biti bitna tu u mnogim sportskim stvarima. Želim takvu Zvezdu", rekao je Džajić.

Funkciju na čelu kluba Džajić je preuzeo u novembru, ali je prethodne nedelje zvanično postao predsednik Crvene zvezde.

"Juče mi je bio prvi radni dan, ali nisam uspeo da regulišem onih 50 miliona evra duga i to je najnovija vest", uz smeh je rekao Džajić.

"Navikao sam da je u fudbalu neizbežno svakodnevno dokazivanje. Bio sam 42 godine stalno na stadionima, pa sam napravio pauzu nekoliko godina. Koliko je mene ta pauza izmenila, koliko sam ja izgubio ili sam možda i dobio, videću i sam kroz period do kad budem na čelu Zvezde, a to bi trebalo da bude pet godina", kazao je Dragan Džajić.

On je dodao da Zvezda trenutno nema para da formira tim kakv bi on želeo, kao i da je crveno-bele pratio tokom odsustva iz kluba samo u Beogradu.

"Zvezda u ovom trenutku nema para da pravi tim koji bih ja hteo ili da dovede igrača koga bih ja želeo. Ali moram da istaknem da klub ne treba da dovodi igrače samo na osnovu video kasete kao prethodnih godina, već da to čine stručni ljudi, kojima verujem", istakao je Džajić.

"Pratio sam koji igrač dolazi u Zvezdu, pošto sam bio znatiželjan da vidim o kakvom se igraču radi, ali ja zaista malo poznajem igrače sa naših prostora", dodao je on.

Džajić je kazao da su Zoran Stojadinović i Aleksandar Jovanović pronašli zajednički jezik, kao i da je Dušan Savić postavljen na funkciju u klubu kako bi popravio situaciju sa Fudbalskim savezom Srbije.

"Stojadinović i Sale (Janković) su pronašli zajednički jezik i to me veoma raduje. Razrešili su sve nesuglasice koje su imali u početku i verujem da će imati uspešnu saradnju. Što se tiče Duleta (Savića), on je pre svega postavljen na tu funkciju kako bi na pravi način, civilizovano i kulturno, Zvezda popravila odnose sa FSS, što je veoma bitno za budućnost kluba", zaključio je Džajić.

On je prošle nedelje drugi put u karijeri imenovan za predsednika Crvene zvezde.

Džajić je tu funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine, a u vreme kada je Zvezda početkom 90-ih bila prvak Evrope i sveta, bio je sportski direktor kluba.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.12.2012. 18:39
Pa ti si je sa družinom popljako tate,pa te ovaj Vučić abolirao sad će od poreza ovog napaćenog naroda da vratite dugove. Pa opet Jovo nanovo,a fabrike i radnike ko šiša.Ako si frajer na tender pa kupi i budi opet šampion, ko ti brani, ne da te ja i moj drug izdržavamo sve Vam po spisku,dok su vam plate po 200hiljada eura.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online