Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 23.12.2012.
15:11
Telegraf.rs A

Miha: Aplaudiraćemo himni Hrvatske, a oni kako hoće!

"Predložio sam da fudbaleri pevaju svoju himnu i aplaudiraju protivničkoj. Meč sa Hrvatskom je kao i svaki drugi i mi ćemo tako da se ponašamo, a Hrvati neka odluče sami kako će", kazao je selektor Siniša Mihajlović za Telegraf.rs.

"Nisam ništa naredio. Ko se slaže u redu, ko ne prihvata – nije u reprezentaciji"

Srpski selektor Siniša Mihajlović ostaje dosledan svojim uverenjima i tražiće od reprezentativaca da pevaju svoju i aplaudiraju protivničkoj himni, bez obzira na to ko je rival, pa će tako biti i u Zagrebu 22. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. u meču protiv Hrvatske.

Hrvatski selektor Igor Štimac nedavno se usprotivio tom predlogu, istakavši da himne treba da se odslušaju u tišini i da se on nada da niko neće zviždati, priznajući da je teško kontrolisati nekoliko desetina hiljada ljudi koji će napuniti stadion. Očekivano, mišljenje kolege sa kojim je imao složen istorijat međusobnih odnosa, nije mnogo impresioniralo Mihajlovića.

"To je moj predlog, ali ja nisam ništa naredio. Predložio sam da fudbaleri pevaju svoju himnu i aplaudiraju protivničkoj. Ko se slaže u redu, ko ne prihvata – nije u reprezentaciji. Kakva je razlika između meča sa Hrvatskom i nekom drugom ekipom? Fudbaleri se rukuju pre meča i šta je problem da aplaudiraju protivničkoj himni? Mi ćemo tako da se ponašamo, a Hrvati neka odluče sami kako će", rakao je Mihajlović za Telegraf.rs.

Golman Partizana Vladimir Stojković oporavio se od povrede i već se putem medija preporučio za meč protiv Hrvatske selektoru, koji međutim smatra da je prerano da se izjašnjava i želi manevarski prostor da zadrži otvorenim.

"To ćemo da vidimo, ima vremena. Imamo prijateljsku utakmicu 6. februara, pokazaće se ko je u formi, ko kako igra u klubu. Vrata su svima otvorena, pa i Stojkoviću. Pozvan će biti i Nikola Đurđić, dao je mnogo golova, momak je u redu, ne pravi probleme, pa je prijateljski meč prilika za njega, naravno ako bude zdrav u tom trenutku. Sve ćemo da pogledamo, pa da izaberemo za meč sa Hrvatskom".

Kadeti Nemanja Radonjić i Andrija Živković, igrači Partizana, za koje je planirano da budu pozvani u nacionalni tim u decembru, u prijateljskom meču za koji se kasnije ispostavilo da neće biti odigran, nisu u planovima za naredni period.

"U toj utakmici trebalo je da nastupe samo fudbaleri koji igraju u Srbiji. Hteo sam da ih pozovem da budu sa nama, da malo vide kako to sve izgleda, da ih bolje upoznamo. Mislim da bi od toga imali koristi i oni i Partizan i srpski fudbal. Ja volim da radim sa mladim igračima, uostalom nisu bitne godine koliko fudbalsko umeće, ali pošto se sada spremamo za nastavak kvalifikacija, neću da zovem Radonjića i Živkovića. Oni još nisu kvalitet za A tim", zaključio je selektor Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.12.2012. 15:33
Браво! Тако ћете им показати да ми срби не мрзимо њих као они нас.
Nedelja 23.12.2012. 20:37
Aplaudiracu im ali samo djokicom.
Nedelja 23.12.2012. 18:39
Svaka castTaske Komentar potpuno ispravan,ali se cudim zasto neki pre ne procitaju PRAVILA pa onda pisu. (ALI BEZ UVREDA ). Verovatno je to za neke samo odraz licne kulture.Argumentima se moze jako dosta i pametnog reci, pogotovo ako se SPORTA Tice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online