Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 19.12.2012.
19:41
Vestionline, Kurir A

Đurđić najefikasniji srpski fudbaler u 2012.

Srpski napadač Nikola Đurđić najefikasniji je srpski napadač u 2012. godini, pošto je postigao 31 gol u svim takmičenjima.

Najbolji srpski golgeter u 2012. - Nikola Đurđić

Jedan srpski fudbaler će 2012. godinu svakako pamtiti kao izuzetno uspešnu. Njegovo ime je Nikola Đurđić i on je najbolji strelac među fudbalerima iz Srbije u ovoj godini koja je na izmaku.

Novi član bundesligaša Grojter Firta je nedavno odigrao svoju poslednju utakmicu u godini, istovremeno i poslednju za Helsingborg, protiv Tventea u Ligi Evrope, gde je ponovo bio strelac, pa je tako kalendarsku 2012. godinu završio sa ukupno 31 pogotkom u svim takmičenjima.

Ovaj 26-godišnji centarfor godinu je počeo kao član norveškog Haugesunda i ta prva takmičarska utakmica je bila nagoveštaj onoga što sledi – Valerenga je slavila sa 2:1, ali Đurđić je postigao svoj prvi gol u sezoni.

U Norveškoj je ostao do avgusta i za to vreme je na 18 utakmica u prvenstvu postigao 12 golova. Uz još pet golova u kupu, njegov učinak u Norveškoj je bio 17 golova na 22 utakmice.

U Tipeligi postizao je prosečno po jedan gol na svaka 133 minuta provedena u igri, dok je u NM Kupu imao još bolju statistiku – gol na svaka 72 minuta!

Krajem avgusta, Đurđić je prešao na pozajmicu u švedski Helsingborg, koji je tražio zamenu za Alfreda Finbogasona koji je prešao u Herenven. Tome koliko je prethodno dominirao u Norveškoj, doprinosi i činjenica da je uprkos svom odlasku na polovini sezone on ostao prvi strelac kluba, dok je na konačnoj listi strelaca podelio četvrto i peto mesto sa 12 postignutih golova. Prvi strelac Peter Kovač postigao je samo dva gola više od srpskog fudbalera, a igrao je tri meseca više!

Za Helsingoborg je debitovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde je njegov tim eliminisan od strane Seltika. Na svoj prvi gol nije dugo čekao, postigao ga je već na svom debiju u švedskom prvenstvu, u porazu od Đurgardena rezultatom 3:1.

Odmah je postao starter, a svoje golgeterske sposobnosti posebno je pokazao na na meču sa GIF Sundsvalom u septembru het-trikom, gde je golove postigao u razmaku od samo 15 minuta.

Đurđić je nastavio sa golovima i u prvenstvu, kao i u Ligi Evrope gde je sa četiri pogotka bio prvi strelac ekipe. Iako je u klub stigao u drugoj polovini prvenstva, svojim golovima je uspeo da se probije među deset najboljih strelaca Švedske. Na ukupno 11 utakmica postigao je deset golova – po jedan na svakih 99 minuta igre.

Gledano kroz statistiku, Nikola Đurđić je tokom 2012. godine odigrao 41 zvaničnu utakmicu u svim takmičenjima. Postigao je ukupno 31 gol, a mrežu je tresao prosečno na svakih 118 minuta provedenih na terenu.

Đurđić se u međuvremenu preselio u Nemačku. On je potpisao ugovor do leta 2016. godine sa Grojter Firtom, a debi će imati na Alijanc Areni protiv Bajerna.

Sreda 19.12.2012. 20:49
ali ga zato Miksajlovic mrzi ko da ima tifus, pa nikad da ga pozove u repku kad treba!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online