Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 17.10.2012.
15:10
Vestionline, Beta A

I britanski ministar sporta traži kaznu za Srbiju

Britanski ministar sporta Hju Robertson kazao je danas da je pisao predsedniku Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišelu Platiniju i tražio kaznu za mladu reprezentaciju Srbije zbog rasističkog ispada navijača tokom utakmice u Kruševcu.

Neredi u Kruševcu

"Scene sa kraja jučerašnje utakmice su sramne. Pisao sam predsedniku UEFA Mišelu Platiniju, u znak podrške Fudbalskom savezu Engleske, i tražio da se pod hitno pokrene istraga", navodi se u Robertsonovom saopštenju medijima.

Reprezentacije Srbije i Engleske igrale su sinoć u Kruševcu revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine. Englezi su pobedili sa 1:0, kao i u prvom meču, posle čega je usledila tuča igrača i članova stručnog štaba obe reprezentacije.

Englezi su se potom žalili UEFA zato što je publika vređala pojedine njihove igrače na rasnoj osnovi.

"Rasizam nikako nije prihvatljiv i mora da se iskoreni. Očekujemo stroge kazne UEFA za svakog ko se pokaže krivim za rasne uvrede", dodao je Robertson.

"Dejli mejl": Stidi se Srbijo!

 

Britanski list "Dejli mejl" konstatuje da su Englezi savladali Srbiju 0:1 i plasirali se na EP u Izraelu, ali se podvlači da je meč u Kruševcu igran u uslovima nedostojnim fudbalske igre. Otuda i naslov teksta: "Srami se Srbijio".

 

Uz podsećanje da je nekadašnji engleski reprezentativac Pol Ins čiji je sin član tima koji je igrao u Kruševcu rekao da dešavanja u Srbiji vraćaju u mračno doba i da bi čelnici UEFA i FIFA Mišel Blatini i Sep Blater morali da kazne Srbiju desetogodišnjom suspenzijom, reporter opisuje kako je vređan reprezentativac "gordon albiona" Dani Rouz.

 

"Rouz je isključen jer je šutnuo loptu u publiku, ali je pre toga sa tribina bio vređan i ponižavan. Navijači su gestikulirali ka njemu pokazujući mu da je majmun i ispuštajući krik nalik majmunu", piše "Dejli mejl".

 

Opisujući dešavanja na kraju utakmice novinar kaže da je bilo strašno, jer su i navijači, igrači i članovi stručnih štabova oba tima bili na travi i udarali se, dok je nekolicina pokušala da ih u tome spreči.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 17:55
Pošto je zabranjeno mešanje politike u sportska dešavanja UEFA bi morala oštro kazniti fudb.savez Engleske zbog ponašanja premijera Kamerona i ove individue
Sreda 17.10.2012. 15:36
Mamu im rasisticku samo cekali nesto da se dogodi pa da od nista naprave svasta a najgore je to sto poneki ,,nasi" bivsi sportisti podrzavaju ove seronje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online