Sreda 17.10.2012.
15:10
Vestionline, Beta

I britanski ministar sporta traži kaznu za Srbiju

Neredi u Kruševcu

"Scene sa kraja jučerašnje utakmice su sramne. Pisao sam predsedniku UEFA Mišelu Platiniju, u znak podrške Fudbalskom savezu Engleske, i tražio da se pod hitno pokrene istraga", navodi se u Robertsonovom saopštenju medijima.

Reprezentacije Srbije i Engleske igrale su sinoć u Kruševcu revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine. Englezi su pobedili sa 1:0, kao i u prvom meču, posle čega je usledila tuča igrača i članova stručnog štaba obe reprezentacije.

Englezi su se potom žalili UEFA zato što je publika vređala pojedine njihove igrače na rasnoj osnovi.

"Rasizam nikako nije prihvatljiv i mora da se iskoreni. Očekujemo stroge kazne UEFA za svakog ko se pokaže krivim za rasne uvrede", dodao je Robertson.

"Dejli mejl": Stidi se Srbijo!

 

Britanski list "Dejli mejl" konstatuje da su Englezi savladali Srbiju 0:1 i plasirali se na EP u Izraelu, ali se podvlači da je meč u Kruševcu igran u uslovima nedostojnim fudbalske igre. Otuda i naslov teksta: "Srami se Srbijio".

 

Uz podsećanje da je nekadašnji engleski reprezentativac Pol Ins čiji je sin član tima koji je igrao u Kruševcu rekao da dešavanja u Srbiji vraćaju u mračno doba i da bi čelnici UEFA i FIFA Mišel Blatini i Sep Blater morali da kazne Srbiju desetogodišnjom suspenzijom, reporter opisuje kako je vređan reprezentativac "gordon albiona" Dani Rouz.

 

"Rouz je isključen jer je šutnuo loptu u publiku, ali je pre toga sa tribina bio vređan i ponižavan. Navijači su gestikulirali ka njemu pokazujući mu da je majmun i ispuštajući krik nalik majmunu", piše "Dejli mejl".

 

Opisujući dešavanja na kraju utakmice novinar kaže da je bilo strašno, jer su i navijači, igrači i članovi stručnih štabova oba tima bili na travi i udarali se, dok je nekolicina pokušala da ih u tome spreči.

2024 © - Vesti online