Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.10.2009.
13:55
Vestionline A

Lav Kup: Zvezda "tvrdi Pazar", Partizan "kombinovan" na Proleter

Branilac titule Partizan gostovaće u sredu u osmini finala Kupa Srbije u Novom Sadu, gde igraju sa Proleterom, dok će fudbaleri Crvene zvezde plasman među osam najboljih ekipa pokušati da ostvare u Novom Pazaru.

Pred meč osmine finala Lav Kupa Srbije koji Crvena zvezda igra u Novom Pazaru, trener "crveno-belih" Vladimir Petrović Pižon podsetio je igrače da u kup sistemu takmičenja nema popravnog.

"Utakmicu sa Novim Pazarom pripremamo kao i svaku drugu, ali svesni činjenice da u kup sistemu nema popravnog ispita, a da Zvezdu svi uvek žele da pobede. Cenimo i poštujemo ekipu Novog Pazara, koja će sigurno imati veliku podršku sa tribina, ali mi smo navikli da igramo pred punim stadionima, a osim toga u usponu smo forme, možda ne taktički koliko trkački", rekao je Petrović na konferenciji za novinare pred susret u Novom Pazaru.

Strateg "crveno-belih" je naglasio da je gledao duel Novog Pazara sa ekipom Mladosti iz Lučaja, koja je završena bez golova.

"Imaju opasnog igrača sa brojem 19 (Miloša) Stojanovića, takođe i špica (Igora) Pavlovića, koji je prošle sezone dobio priznanje za najjači šut Super lige. Visok igrač, može da napravi probleme. U sredini imaju (Kemala) Kuča, a i odbrana im je stabilna", dodao je Petrović.

Branilac trofeja u ovom takmičenju Partizan gostovaće u Novom Sadu prvoligašu Proleteru. Trener "crno-belih" Goran Stevanović najavio je da će pružiti šansu nekim igračima koji do sada nisu dobijali dosta prilika da iskažu svoje sposobnosti.

"Mislim da Partizan, kao i u šesnaestini finala kupa, nema za protivnika ekipu koju lako može da eliminiše. Tim Proletera, koji je prošle godine na ubedljiv način obezbedio plasman u drugu ligu, predstavlja spoj mladosti i iskustva, a u svojim redovima ima nekoliko mlađih igrača poniklih u omladinskoj školi Vojvodine, kao i par starijih i iskusnijih igrača sa prvoligaškim stažom. Gledao sam Proleter i video da su jedna izuzetno čvrsta i jako organizovana ekipa na terenu. Imajući sve to u vidu, očekujem tvrdu i tešku utakmicu za moje igrače u kojoj ćemo, podrazumeva se, ići na pobedu, jer se to od Partizana uvek očekuje", rekao je trener Stevanović.

Jedan od najboljih pojedinaca meča na Banjici (2:3), Brazilac Kleo izrazio je nadu da će istrčati na teren.

"Spreman sam kao zapeta puška i uvek gladan golova, ma koje takmičenje je u pitanju. To je moja obaveza. Zato bi bilo dobro da igram sutra. Ipak, svestan sam da ne možeš uvek da se upisuješ u strelce. A i važniji od ličnog uspeha je ekipni. Ipak, prilikom dolaska u Partizan zacrtao sam sebi cilj da ću postići 17 golova u sezoni, u svim takmičenjima. Evo, već sam na jedanaestom, ali ukoliko bude koji gol više, neću se buniti", rekao je Kleo.

Mladost iz Lučana će dočekati Vojvodinu, a prošlosezonski finalista Sevojno, biće gost Jagodine. U duelima superligaša sastaju se Smederevo i Hajduk iz Kule, odnosno Metalac i Borac iz Čačka.

Prema propozicijama Lav kupa Srbije u slučaju nerešenog ishoda odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca. Do kraja godine biće odigrana još jedna runda nacionalnog kupa i to 25. novembra za kada je zakazano četvrtfinale.

Sreda, 28. oktobar:
Zrenjanin: Banat - Spartak 13,00
Novi Pazar: Novi Pazar - Crvena zvezda 13,00
Novi Sad: Proleter - Partizan 13,00
Smederevo: Smederevo - Hajduk Kula 13,00
Jagodina: Jagodina - Sevojno 13,00
Beograd: OFK Beograd - Partizan (Kosovska Mitrovica) 13,00
Lučani: Mladost - Vojvodina 13,00
Kragujevac: Metalac, Gornji Milanovac - Borac 13,00

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online