Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.10.2012.
10:03
Novosti.rs A

Petrović: Tuđman izvršio pritisak, a sudija Bujić nas pokrao!

Iskusni trener Ljupko Petrović demantuje priču, koju je inicirao Robert Proosinečki, da je Crvena zvezda 1991. prepustila bodove Zagrepčanima.

Novinari su izokrenuli moje reči - Ljupko Petrović

Od kada je u hrvatskim, pa zatim i našim medijima, objavljena priča da je Crvena zvezda 1991. godine pustila Dinamo, a koju je inicirao Robi Prosinečki, iskusni stručnjak nema mira.

"Kako da imam kada su i naši mediji izokrenuli moje reči, pa ispade da smo zaista pustili Zagrepčane. Ma to nema blage veze, nismo dali bodove Dinamu", tvrdi Petrović.

Priče da su crveno-beli posle vođstva od 2:0 pustili Dinamo da slavi sa 3:2, zbog toga što je na tribinama sedeo Franjo Tuđman, Ljupko odlučno demantuje:

"Tačno je jedino da je Tuđman preko svojih političkih veza izvršio ogroman pritisak na glavnog sudiju utakmice Branka Bujića iz Bara, što je i rezultiralo katastrofalnom krađom. Vodili smo sa 2:0, a izgubili sa 3:2. Poznati sudija je sramno sudio i direktno skrojio rezultat, a ja sam na tom meču isključen jer nisam mogao da istrpim nepravdu", kazao je Petrović i dodao:

"Bio sam besan, i kada sam isključen, ušao sam u teren i pojurio glavnog sudiju Bujića, a pomoćnik na toj utakmici Radoslav Rabrenović me je u tome sprečavao, što se može videti i na snimku sa te utakmice. Inače, u to vreme je Bujić bio jedan od najboljih sudija u Jugoslaviji, ali se posle te utakmice sam povukao i posle toga više nikad nije delio fudbalsku pravdu, što je dovoljan pokazatelj šta se sve dešavalo na toj utakmici u Zagrebu".

Petrović ne krije da je pri kraju bogate karijere i da mu ova priča zagorčava život:

"Imam 65 godina, polako razmišljam da odem u fudbalsku penziju i ne dozvoljavam da se bilo ko poigrava mojim imenom. Prošao sam sve u karijeri i sada da me neko blati, strašno. Pa ja ne bih rođenom sinu dao bod, a kamoli ga pustio da me pobedi. I sami znate kakav je rivalitet između Zvezde i Dinama, ja sam više voleo da pobedimo 'modre', pogotovo u "Maksimiru", nego hleba da jedem. I zaista ne znam šta bi Robiju da kaže da smo ih pustili. Što se mene tiče, stavljam tačku na ovaj izmišljeni slučaj, i poručujem svima da i Zvezdu i mene ostave na miru. Sve što sam rekao jedina je istina, sve ostalo je gomila laži", zaključio je Petrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online