Utorak 02.10.2012.
10:03
Novosti.rs

Petrović: Tuđman izvršio pritisak, a sudija Bujić nas pokrao!

Novinari su izokrenuli moje reči - Ljupko Petrović

Od kada je u hrvatskim, pa zatim i našim medijima, objavljena priča da je Crvena zvezda 1991. godine pustila Dinamo, a koju je inicirao Robi Prosinečki, iskusni stručnjak nema mira.

"Kako da imam kada su i naši mediji izokrenuli moje reči, pa ispade da smo zaista pustili Zagrepčane. Ma to nema blage veze, nismo dali bodove Dinamu", tvrdi Petrović.

Priče da su crveno-beli posle vođstva od 2:0 pustili Dinamo da slavi sa 3:2, zbog toga što je na tribinama sedeo Franjo Tuđman, Ljupko odlučno demantuje:

"Tačno je jedino da je Tuđman preko svojih političkih veza izvršio ogroman pritisak na glavnog sudiju utakmice Branka Bujića iz Bara, što je i rezultiralo katastrofalnom krađom. Vodili smo sa 2:0, a izgubili sa 3:2. Poznati sudija je sramno sudio i direktno skrojio rezultat, a ja sam na tom meču isključen jer nisam mogao da istrpim nepravdu", kazao je Petrović i dodao:

"Bio sam besan, i kada sam isključen, ušao sam u teren i pojurio glavnog sudiju Bujića, a pomoćnik na toj utakmici Radoslav Rabrenović me je u tome sprečavao, što se može videti i na snimku sa te utakmice. Inače, u to vreme je Bujić bio jedan od najboljih sudija u Jugoslaviji, ali se posle te utakmice sam povukao i posle toga više nikad nije delio fudbalsku pravdu, što je dovoljan pokazatelj šta se sve dešavalo na toj utakmici u Zagrebu".

Petrović ne krije da je pri kraju bogate karijere i da mu ova priča zagorčava život:

"Imam 65 godina, polako razmišljam da odem u fudbalsku penziju i ne dozvoljavam da se bilo ko poigrava mojim imenom. Prošao sam sve u karijeri i sada da me neko blati, strašno. Pa ja ne bih rođenom sinu dao bod, a kamoli ga pustio da me pobedi. I sami znate kakav je rivalitet između Zvezde i Dinama, ja sam više voleo da pobedimo 'modre', pogotovo u "Maksimiru", nego hleba da jedem. I zaista ne znam šta bi Robiju da kaže da smo ih pustili. Što se mene tiče, stavljam tačku na ovaj izmišljeni slučaj, i poručujem svima da i Zvezdu i mene ostave na miru. Sve što sam rekao jedina je istina, sve ostalo je gomila laži", zaključio je Petrović.

2024 © - Vesti online