Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.09.2012.
22:10
Vestionline, Ag. A

Ferguson i Vidić: Podržite Liverpul u potrazi za pravdom

Trener Mančester Junajteda Aleks Ferguson pozvao je danas navijače svog tima da podrže napore Liverpula da dođe do istine kada se u nedelju budu sastali u derbiju fudbalskog prvenstva Engleske.

Menadžer i kapiten Junajteda pozvali navijače da respektuju Liverpul

Prošle nedelje je otkriveno do koje mere je zataškana uloga policije u pogibiji 96 navijača u tragediji na "Hilsbrou". Navijači Junajteda su, međutim, posle objavljivanja tih dokumenata reagovali zadirkivanjem.

"Naš veliki klub je danas uz naše velike komišije Liverpul u sećanju na njihov gubitak i u počast njihovoj potrazi za pravdom", navodi se u pismu Fergusona koje će biti podeljeno navijačima Mančestera na "Enfildu".

"Ono što se njima desilo bi trebalo da probudi savest svakoga ko ima veze sa fudbalom", rekao je Ferguson.

Vidić: Navijači će pokazati poštovanje na "Enfildu"

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić pozvao je danas navijače tog kluba da na gostovanju u Liverpulu pokažu poštovanje prema domaćinu i ne pevaju pesme o tragediji na stadionu "Hilsboro".

"Svestan sam koliko je to osetljiva stvar. Dosta se pričalo u medijima i verujem da će naši navijači reagovati na pravi način. Cela zemlja će biti na ispitu. Svi će gledati našu utakmicu. Radi se o jednom od najvećih derbija na svetu i moramo da pokažemo da smo sposobni da napravimo dobru atmosferu i damo deci dobar primer", kazao je Vidić engleskim medijima.

Vidić i kapiten Liverpula Stiven Džerard će uoči početka nedeljne utakmice pustiti 96 balona, u znak sećanja na navijače "crvenih" koji su poginuli 1989. godine u Šefildu.

"Postoji cela istorija odnosa između naša dva kluba. Verujem da moramo da poštujemo jedni druge, jer se radi o velikim klubovima koji su poznati svuda u svetu. Moramo da budemo na nivou i ponašamo se na pravi način", objasnio je bivši reprezentativac Srbije.

Manja grupa navijača Mančester Junajteda je prošle nedelje na utakmici sa Viganom pevala pesme protiv Liverpula i na podrugivala se žrtvama na "Hilsborou".

"Fudbal je važan, ali ništa nije važnije od života. Nema veze da li se radi o Engleskoj, Srbiji ili bilo kom drugom mestu na svetu. Bitno je da poštujemo svačiji život i verujem da će tako biti i u nedelju", zaključio je Vidić.

Utakmica Liverpul - Mančester Junajted igra se u nedelju od 14.30 na "Enfildu".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online