Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.06.2012.
22:52
Vestionline A

Engleska i Francuska u četvrtfinalu EP

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je domaćina EP Ukrajinu u Donjecku sa 1:0 čime je zauzela prvo mesto u Grupi D, a plasman u četvrtfinale obezbedila je i Francuska uprkos porazu od Švedske sa 2:0.

Poklonio se za prvo mesto u grupi - Vejn Runi

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u trećem kolu pobedila Ukrajinu u Donjecku sa 1:0 i osvojila prvo mesto u Grupi D. Jedini gol na utakmici postigao je Vejn Runi u 48. minutu. 

Englezi će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana, koji su zauzeli drugo mesto u Grupi C, dok Ukrajinci nisu uspeli da prođu dalje.

Ukrajinci su mnogo bolje otvorili utakmicu i imali su terensku dominaciju u prvih 45. minuta, dok su Englezi šutnuli samo jednom na gol Pjatova.

Samo tri minuta u nastavku igre bilo je dovoljno da Englezi postignu gol, što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat. Posle jednog centaršuta sa strane, golman Ukrajine je greškom propustio loptu do druge stative na kojoj je stajao Vejn Runi i nije mu bilo teško da pogodi praznu mrežu i upiše 99. po redu gol za "albion". 

Pokušavali su Ukrajinci na sve načine da stignu do izjednačenja, ali nisu imali sreće, a ni sudije im nisu bile naklonjene jer nisu priznale gol Marka Devića, iako se jasno videlo da je lopta celim obimom prešla gol liniju.

Fudbalska reprezentacija Švedske pobedom je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, pošto je u Kijevu savladala Francusku sa 2:0.

Golove su postigli Zlatan Ibrahimović u 54. minutu i Sebastijan Larson u nadoknadi.

Iako se očekivao makar jedan bod "galskih petlova" protiv Švedske koja se već oprostila od plasmana u četvrtfinale EP, Skandinavci su pružili odličnu partiju, koju je fantastičnim golom otvorio Zlatan Ibrahimović.

On je sjajnim šutem "makazama" savladao Uga Lorisa sa 15-tak metara, da bi u nastavku Larson posle lopte koja se posle šuta odbila od prečke, naleteo i zabio loptu pod prečku za ubedljiv poraz Francuza, koji će za plasman u polufinale odmeriti snage sa svetskim i evropskim prvakom selekcijom Španije.

Englezi su u Grupi D završili na prvom mestu sa sedam bodova, ispred Francuza sa četiri, dok su treći Ukrajinci sa tri boda, koliko imaju poslednjeplasirani Šveđani.

Engleska će u četvrtfinalu igrati sa Italijom 24. juna u Kijevu, dok će se Francuzi sastati sa Špancima dan ranije u Donjecku.

Rezultati:

Švedska - Francuska 2:0
(Ibrahimović 54, Larson 90+1)

Ukrajina - Engleska 0:1
(Runi 48)

Tabela:

ENGLESKA 3 2 1 0 5:3 7

FRANCUSKA 3 1 1 1 3:3 4

Ukrajina 3 1 0 2 2:4 3

Švedska 3 1 0 2 5:5 3  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online