Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 13.06.2012.
10:05 >> 11:36h
Vestionline A

Navijački rat u Varšavi, Poljaci demantovali ubistvo Rusa

Juče su ulice Varšave bile krvave jer su izbili žestoki sukobi poljskih i ruskih navijača u kojima je više lica ozbiljno povređeno, a javljeno je i da je jedan ruski navijač podlegao ranama, što je ipak posle demantovano.

Navijačko nasilje ne EURO 2012.

Tuča je bilo toliko ozbiljna da je policija bila primorana da pored uportebe vodenih topova ispali u vazduh i hitce upozorenja. Prvi izveštaji potvrđuju da su bar trojica navijača povređeni udarcima u glavi, a javljeno je i da je jedan Rus zadobio fatalne povrede. Ruska ambasada u poljskoj to nije potvrdila, a poljski zvaničnici su kasnije demantovali da ima žrtava.

Da bi prekinula napade na ruske navijače koji su pred meč svoje reprezentacije i domaćina Poljske na Evropskom prvenstvu imali nameru da prošetaju kroz Varšavu, policija je bila primorana da upotrebi suzavac vodene topove pa čak i pucnje upozorenja, ali nije uspela da zaustavi tuču, koja se proširila i okolnim ulicama.

Huligani su protiv policije opremeljene za razbijanje demonstracija koristili kamenice i molotovljeve koktele. Rusiki mediji su objavili da su u bolnici zadržani sedam Poljaka, dva Rusa i jedan Nemac, ali da nisu u životnoj opasnosti. Uhapšeno je oko 100 navijača sa obe strane.

Ranije oko 50 poljskih navijača napalo je kafe u kome su sedeli ruski navijači. Bili su maskirani fantomkama i u napadu su koristili dimne bombe i kamenice. Rusi su uzvratili na napad, a prema izveštajima sa lica mesta policija se pojavila kada je sve bilo gotovo....

Uhapšeno 183 huligana, nasilje se nastavilo i posle meča Poljske i Rusije!

 

Policija u Varšavi je uhapsila 183 izgrednika zbog nasilja pred utakmicu između Poljske i Rusije, a očekuje se da se taj broj značajno poveća pošto su se sukobi nastavili i posle meča.


Poljska policija je izdala zvanično saopštenje, u kojem i dalje nema govora o navodima ruskih medija prema kojima je zvanično poginuo jedan navijač.

"Uhapšeno je 183 huligana zbog nereda i nasilja na ulicama Varšave. Većina je uhapšena pre ulaska na stadion, ali navijači oba tima su privođeni i u fan zonama. Policijska akcija i dalje traje jer se pregledaju kamere i pokušavaju da se identifikuju huligani. Planira se još mnogo hapšenja", piše u saopštenju izdatom na policja.pl.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.06.2012. 10:15
OVI POLJACI SU UVEK NESTO GLUMILI.A U STVARI SU NIKAKAV NAROD.TARAS BULJBA IH JE NAUCIO PAMETI,AL' IZGLEDA DA IM JE I TO MALO.
Sreda 13.06.2012. 10:23
ALO TO SU HULIGANI, DOKAD CETE IH VISE NAZIVATI NAVIJACIMA I NA TAJ NACIN IH STAVLJATI U ISTI KOS SA LJUDIMA KOJI VOLE SPORT, SVOJ KLUB ILI ZEMLJU??? DOKAD VISE NOVINARI, DOKAD???
Sreda 13.06.2012. 13:08
Postoje mehanizmi da se ovakve stvari sprece. I trebalo bi postaviti pitanje kako je uopste dozvoljeno da Rusija i Poljska budu u istoj grupi. Moglo je da se namesti da ne mogu da se sretnu. Dalje, utakmica je igrana na dan ruske drzavnosti. Da li je nekome bilo korisno da se ovo desi, ili je samo posredi glupost i nepaznja? Izgleda da su organizatori potpuno nepripremljeni. Par dana ranije su se peglali Hrvati i Irci, pa Hrvati sa policijom. Sada mi je drago sto nismo ovde jer ni ovi nasi ne bi ostali imuni na cari ulicne makljaze, a zamislite sta bi se desilo da Srbi razbiju jednu casu u kaficu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online