Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.05.2012.
14:14
Pressonline.rs A

FIFA preispituje odluku o Kosovu

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) rešila je da preispita odluku o odobravanju odigravanja prijateljskih mečeva selekciji Kosova posle današnjeg sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Budimpešti.

Na istom zadatku - Mišel Platini i Tomislav Karadžić

Delegacija FSS u sastavu predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković prvo se sastala sa predsednikom Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišelom Platinijem, uz prisustvo predsednika i generalnih sekretara evropskih saveza, a zatim i sa čelnicima FIFA, na čijem je čelu bio predsednik Jozef Sep Blater.

Na oba sastanka predsednik Karadžić upoznao je prisutne sa svim negativnim i štetnim posledicama koje bi usvajanje jedne ovakve odluke moglo da izazove, kako za naš region, tako i za kontinent u celini tako da je FIFA odlučila je da vrati na razmatranje odluku o Kosovu članovima Izvršnog komiteta.

Takođe, Karadžić je izrazio izuzetno nezadovoljstvo zbog donošenja ove odluke, iza zatvorenih vrata i bez prisustva predstavnika FS Srbije.

U cilju rešavanja nastalog problema, zatražena je pomoć od UEFA u smeru dobijanja podrške za odbacivanje tog predloga. Takođe, FSS je izrazio zahvalnost predsedniku UEFA Platiniju koji je sa članovima Izvršnog komiteta tri puta u prošlosti odbacio zahteve prijema FS Kosova u članstvo evropske konfederacije i zahvalnost svim predstavnicima UEFA u Izvršnom komitetu FIFA koji su glasali protiv pomenutog predloga.

Apsolutno je istaknuto da nikakvog prijema Kosova u članstvo UEFA i FIFA neće biti, jer je jedna takva odluka veoma jasno precizirana Statutom UEFA i kaže da je prijem novih članica moguć samo kao međunarodno priznatih zemalja od strane Ujedinjenih nacija.

"Uveren sam da smo danas na najbolji način obavili diplomatsku misiju. Nastavićemo da se borimo i očekujemo na tom putu i solidarnu podršku svih, a pre svega čelnika FIFA. Svakako nas raduje i hrabri danas dobijena podrška od ogromne većine predstavnika evropskih saveza, bazirana na jasno preciziranim zakonskim odredbama najviših fudbalskih organizacija", izjavio je za zvanični sajt predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Zakazan je i hitan sastanak u sedištu FIFA u Cirihu za četvrtak, 31. maj, na kome će prisustvovati predstavnici FIFA, UEFA i FS Srbije.

Republika Srpska od FIFA traži isti tretman kao Kosovo

 

Predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Mile Kovačević najavio je danas da će ta organizacija od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zatražiti odigravanje prijateljskih utakmica.


Prema njegovim rečima posle jučerašnje odluke FIFA da Kosovu dozvoli odigravanje prijateljskih utakmica ne vidi nijedan razlog da se to ne omogući i FS Republike Srpske, koji je punopravan član FSBiH, legitimno priznat od FIFA i UEFA.

 

"Loša stvar je što je Kosovo dobilo tu mogućnost, ali je to plus za Republiku Srpsku i sada se možemo nadati utakmicama naše reprezentacije. Očekujem pomoć drugih saveza, a Srbija do sada nije mogla da lobira za nas, jer se nalazila u delikatnoj situaciji", izjavio je Kovačević za "Glas Srpske".

POVEZANE VESTI

Sreda 23.05.2012. 15:07
Traži Blater više šiptarskih evrića, biće da je to...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online