Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.05.2012.
12:25
E.V. A

Siniša već postrojava

Talentovani Lazar Marković otpao zbog povrede, Pavle Ninkov se ženi, a zbog avionskih veza na okupljanje reprezentacije Srbije kasnio je jedino novi prvak Evrope Branislav Ivanović.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, novi selektor Srbije, Siniša Mihajlović, prvi put je okupio naše najbolje fudbalere. "Orlove" narednih dana očekuju tri prijateljske utakmice sa jakim rivalima, a Mihajlovića na debiju čeka najteži mogući protivnik, aktuelni šampion Evrope i sveta, Španija (26. maj, Sent Galen). Ništa lakši neće biti ni ostali rivali, bivši prvak planete i Starog kontinenta, Francuska (31. maj, Rems), a onda i Švedska (5. jun, Stokholm).


Novi selektor će proveriti tridesetak igrača, a jedini koji se nije pojavio zbog avionskih veza je novi prvak Evrope sa Čelzijem, a verovatno i novi kapiten reprezentacije, Branislav Ivanović, čiji se dolazak očekivao u toku večeri.


Svi ostali fudbaleri su se odazvali pozivu, ali se neće svi moći da se stave na raspolaganje novom stručnom štabu. Iz opravdanih razloga, naravno. Posle lekarskog pregleda utvrđeno je da se mladi napadač crno-belih, 18-godišnji Lazar Marković, još uvek nije oporavio od povrede trbušnog zida, pa neće biti u stanju da pomogne nacionalnom timu u okršajima sa Španijom, Francuskom i Švedskom.


Pored Lazara Markovića put Švajcarske, na duel sa Španijom, najverovatnije neće ni Pavle Ninkov koji se ženi baš na dan utakmice, 26. maja.


Bilo kako bilo, za utorak je bio planiran trening u popodnevnim časovima, a u sredu polazak za Švajcarsku preko Ciriha.

Mihajlović je dan ranije na konferenciji za medije rekao da će novog kapitena izabrati između Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova. Kako defanzivac Čelzija tada još nije stigao, pred "sedmu silu" je izašao bek Mančester Sitija.


"Sve je nekako novo, novi je selektor, a ima mnogo mladih igrača. Mi stariji smo tu da im pomognemo, jer smo i mi u nekom ranijem periodu prošli kroz isti način adaptacije. Biće nam potrebno dosta rada i truda da ostvarimo plasman na Svetsko prvenstvo. Važno je da na pravi način iskoristimo naredne prijateljske utakmice. Pred sobom imamo tri velike reprezentacije, biće dobro da vidimo gde smo u ovom trenutku", rekao je Aleksandar Kolarov.

Luković: Nije bilo ubeđivanja


Među reprezentativcima je i jedan povratnik, Aleksandar Luković, iskusni defanzivac novog- starog prvaka Rusije, Zenita iz Sankt Peterburga.


"Nikakvog posebnog ubeđivanja od strane selektora Mihajlovića nije bilo. Jedan poziv bio je dovoljan. Nijednog trenutka nisam rekao da neću više nikad da igram za reprezentaciju. Jednostavno, uz dogovor sa Savezom, iz ličnih razloga jedno vreme me nije bilo tu", objasnio je 29-godišnji Luković odsustvo iz reprezentacije u prethodnom periodu.


Luković je jedan od najstarijih među "orlovima", a 20-godišnji Filip Đuričić među najmlađima. Od veziste holandskog Herenvena se očekuje da mladošću i ogromnim talentom doprinese igri reprezentacije.

 

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam priključen A timu. Velika je razlika između ovog sad okupljanja i na Kipru kada sam debitovao. U predstojećim utakmicama čeka nas krem evropskog fudbala, tu će se videti naš karakter. Potrebno je da budemo hrabri, sa mladim igračima imamo lepu budućnost, ali treba biti strpljiv sa nama", poručio je Đuričić.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.05.2012. 12:59
Прво да их научи да певају химну. Мушки, срчано...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online