Sreda 23.05.2012.
12:25
E.V.

Siniša već postrojava

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, novi selektor Srbije, Siniša Mihajlović, prvi put je okupio naše najbolje fudbalere. "Orlove" narednih dana očekuju tri prijateljske utakmice sa jakim rivalima, a Mihajlovića na debiju čeka najteži mogući protivnik, aktuelni šampion Evrope i sveta, Španija (26. maj, Sent Galen). Ništa lakši neće biti ni ostali rivali, bivši prvak planete i Starog kontinenta, Francuska (31. maj, Rems), a onda i Švedska (5. jun, Stokholm).


Novi selektor će proveriti tridesetak igrača, a jedini koji se nije pojavio zbog avionskih veza je novi prvak Evrope sa Čelzijem, a verovatno i novi kapiten reprezentacije, Branislav Ivanović, čiji se dolazak očekivao u toku večeri.


Svi ostali fudbaleri su se odazvali pozivu, ali se neće svi moći da se stave na raspolaganje novom stručnom štabu. Iz opravdanih razloga, naravno. Posle lekarskog pregleda utvrđeno je da se mladi napadač crno-belih, 18-godišnji Lazar Marković, još uvek nije oporavio od povrede trbušnog zida, pa neće biti u stanju da pomogne nacionalnom timu u okršajima sa Španijom, Francuskom i Švedskom.


Pored Lazara Markovića put Švajcarske, na duel sa Španijom, najverovatnije neće ni Pavle Ninkov koji se ženi baš na dan utakmice, 26. maja.


Bilo kako bilo, za utorak je bio planiran trening u popodnevnim časovima, a u sredu polazak za Švajcarsku preko Ciriha.

Mihajlović je dan ranije na konferenciji za medije rekao da će novog kapitena izabrati između Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova. Kako defanzivac Čelzija tada još nije stigao, pred "sedmu silu" je izašao bek Mančester Sitija.


"Sve je nekako novo, novi je selektor, a ima mnogo mladih igrača. Mi stariji smo tu da im pomognemo, jer smo i mi u nekom ranijem periodu prošli kroz isti način adaptacije. Biće nam potrebno dosta rada i truda da ostvarimo plasman na Svetsko prvenstvo. Važno je da na pravi način iskoristimo naredne prijateljske utakmice. Pred sobom imamo tri velike reprezentacije, biće dobro da vidimo gde smo u ovom trenutku", rekao je Aleksandar Kolarov.

Luković: Nije bilo ubeđivanja


Među reprezentativcima je i jedan povratnik, Aleksandar Luković, iskusni defanzivac novog- starog prvaka Rusije, Zenita iz Sankt Peterburga.


"Nikakvog posebnog ubeđivanja od strane selektora Mihajlovića nije bilo. Jedan poziv bio je dovoljan. Nijednog trenutka nisam rekao da neću više nikad da igram za reprezentaciju. Jednostavno, uz dogovor sa Savezom, iz ličnih razloga jedno vreme me nije bilo tu", objasnio je 29-godišnji Luković odsustvo iz reprezentacije u prethodnom periodu.


Luković je jedan od najstarijih među "orlovima", a 20-godišnji Filip Đuričić među najmlađima. Od veziste holandskog Herenvena se očekuje da mladošću i ogromnim talentom doprinese igri reprezentacije.

 

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam priključen A timu. Velika je razlika između ovog sad okupljanja i na Kipru kada sam debitovao. U predstojećim utakmicama čeka nas krem evropskog fudbala, tu će se videti naš karakter. Potrebno je da budemo hrabri, sa mladim igračima imamo lepu budućnost, ali treba biti strpljiv sa nama", poručio je Đuričić.

2024 © - Vesti online