Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.05.2012.
12:07
Telegraf.rs A

Mihina promocija odložena zbog 150.000 evra

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović doveo Fudbalski savez Srbije pred "svršen čin", jer ne želi da njegova plata, odnosno porez, zavise od rezultata i plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Stalo oko poreza - Miha i Tole

Pet dana pred utakmicu sa evropskim i svetskim prvakom Španijom, Srbija i dalje nema selektora, jer Siniša Mihajlović pokušava da Fudbalski Savez Srbije stavi pred svršen čin i “istera svoje”.

Mihajlović i FSS još nisu postigli dogovor o imenovanju legendarnog fudbalera ne mesto selektora “orlova”. Prema informacijama 'Telegrafa', kamen spoticanja je 150.000 evra, koje Mihajlović na ime plate koja iznosi 400.000 evra godišnje, mora da plati na ime poreza u Italiji.

Mihajlović zahteva da FSS plati porez, iz srpske kuće fudbala misle da su mu već i dovoljno ustupaka napravili i ne žele da mu pored plate i bonusa plaćaju i porez.

Posle slučaja sa Radomirom Antićem, čelni ljudi srpskog fudbala ne žele više da dođu u sličnu situaciju, ali istovremeno ispadaju neozbiljni jer dovode reprezentaciju u smešnu situaciju pet dana pred okršaj sa “crvenom furijom”.

"Danas je iz Italije stigao ekspertski tim advokata i menadžera iz Italije, koji su obećavali da će do srede završiti posao oko plaćanja poreza u Italiji i da će taj problem biti rešen. Ali, obećanje nije ispunjeno i cela stvar oko plaćanja poreza je prolongirana za ponedeljak, što je i poslednji rok?! ", kaže za Telegraf izvor blizak FSS-u.

Ono što je FSS obećao Mihajloviću i njegovim konsultantnima je da će sav plaćeni porez nadoknaditi u vidu bosnusa, ukoliko uspešno obavi svoj posao i odvede reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Brazilu. U tom slučaju bi na bonus bila dodata suma, koju je Mihajlović platio u Italiji na ime poreza. Ali, Mihajlović ne želi da njegova zarada zavisi od rezultata, kao što nije želeo ni Radomir Antić.

Takođe, u celu priču o podmlađivanju reprezentacije se ne uklapa Mihajlovićev dvogodišnji ugovor, jer u većini slučajeva selektori potpisuju četvorogodišnje ugovore, na dva kvalifikaciona ciklusa, kako bi u potpunosti sproveli smenu generacija. Dvogodišnji ugovor ide na ruku selektoru, ukoliko recimo dobije neku klupsku ponudu, u Mihajlovićevom slučaju to bi mogao da bude Lacio, jer postoje spekulacije da ga Rimljani baš hoće, pa se čini da srpski stručnjak samo kupuje vreme i diže cenu…

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.05.2012. 12:48
gov*o bio - gov*o ostao...
Četvrtak 17.05.2012. 14:27
Sinisi Mihajlovicu je Srbija bliska, koliko i Miroslavu Ciri - Blazevicu!
Četvrtak 17.05.2012. 22:44
Pa brate igro si tolke godine kod Zabara,Sampdorija,Roma,Lacio,Inter,pa pomocni trener Manciniju,pa onda samostalan trener,pa ako sve te godine nisi zaradijo,neznam onda kad ces.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online