Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 24.04.2012.
10:00
Novosti, Vestionline A

Janković: Zbog ovoga su Srbe hapsili

Debakl domaćeg prvoligaša Đenove u utakmici protiv Sijene (1:4) zapalio je ”Luiđi Feraris”, na kojem su navijači ”grifona” izazvali 45-minutni prekid utakmice, napravili pravu rašomonijadu na terenu, bacali baklje, terali igrače da skidaju dresove, vređali...

Prvotimac Đenove Boško Janković sve je posmatrao sa tribina zbog povrede, a ono što ga je najviše pogodilo su dva lica italijanske pravde.

Pre samo godinu i po na istom stadionu je grupa srpskih huligana izazvala prekid meča dveju reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a potpuno različit epilog tadašnjeg i ovog nereda izazvali su erupciju ogorčenja kod našeg asa. 

"Ovo je sramno! Ne mogu da se otmem utisku da su Srbe za isti ovakav skandal hapsili i držali u zatvoru osam meseci, a ove su sada pustili da idu kući kao da se ništa nije dogodilo. To sam rekao i predsedniku kluba na sastanku pred svim igračima", ogorčen je Janković.

"Frapiran sam i merama obezbeđenja koje su preduzeli, jer se znalo da je u pitanju utakmica visokog rizika, a na stadionu je bukvalno bilo 20 policajaca. Zaista neverovatno", rekao je Janković.

Iako nije igrao, Boško Janković se tokom meča takođe našao na direktnom udaru navijača.


"Imao sam verbalni konflikt s jednim navijačem, koji je sedeo ispred mog brata i mene. Kod 0:3 za Sijenu ustao je i počeo da me vređa. Hteo sam da se obračunam s njim, strašno me je pogodilo što mi se tako obraćao iako nisam na terenu. Rekao sam mu da prekine da vređa i da ide kod predsednika pa neka se njemu žali. Bio sam spreman na sve".

Đenova bez publike do kraja sezone

 

Italijanski fudbalski klub Đenova kažnjen je sa dve utakmica igranja bez prisustva publike, zbog incidenata i divljanje huligana na meču protiv Sijene, odlučila je danas Disciplinska komisija Serije A.

 

To praktično znači da će Đenovljani bez pomoći navijača igrati do kraja sezone, jer su samo dva puta domaćini, Kaljariju i Palermu.

Huliganima zabranisli dolazak na utakmice

Policija je identifikovala dvojicu navijača i zabranima im dolazak na utakmice u narednih pet godina. Italijanski organi reda prepoznali su Marka Kobretija i Fabricija Filenija, označili ih kao vinovnike nereda i zabranili im dolazak na utakmice do 2017. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.04.2012. 11:42
Nema jednakosti i demokratije dok svi nemaju isza prava! Evropa nas upravo i ovim činom demantuje...onolika satanizacija srpskog navijača...a sada prikrivanje njihovih..
Utorak 24.04.2012. 14:06
Pa jeste najsmešnije je kako su se italijanski fašisti grozili od nestašluka srpskih navijača.mada nam je taj službeni rezultat došao glave za ovo evrospko, tako da je stvarno bilo nepotrebno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online