Utorak 24.04.2012.
10:00
Novosti, Vestionline

Janković: Zbog ovoga su Srbe hapsili

Prvotimac Đenove Boško Janković sve je posmatrao sa tribina zbog povrede, a ono što ga je najviše pogodilo su dva lica italijanske pravde.

Pre samo godinu i po na istom stadionu je grupa srpskih huligana izazvala prekid meča dveju reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a potpuno različit epilog tadašnjeg i ovog nereda izazvali su erupciju ogorčenja kod našeg asa. 

"Ovo je sramno! Ne mogu da se otmem utisku da su Srbe za isti ovakav skandal hapsili i držali u zatvoru osam meseci, a ove su sada pustili da idu kući kao da se ništa nije dogodilo. To sam rekao i predsedniku kluba na sastanku pred svim igračima", ogorčen je Janković.

"Frapiran sam i merama obezbeđenja koje su preduzeli, jer se znalo da je u pitanju utakmica visokog rizika, a na stadionu je bukvalno bilo 20 policajaca. Zaista neverovatno", rekao je Janković.

Iako nije igrao, Boško Janković se tokom meča takođe našao na direktnom udaru navijača.


"Imao sam verbalni konflikt s jednim navijačem, koji je sedeo ispred mog brata i mene. Kod 0:3 za Sijenu ustao je i počeo da me vređa. Hteo sam da se obračunam s njim, strašno me je pogodilo što mi se tako obraćao iako nisam na terenu. Rekao sam mu da prekine da vređa i da ide kod predsednika pa neka se njemu žali. Bio sam spreman na sve".

Đenova bez publike do kraja sezone

 

Italijanski fudbalski klub Đenova kažnjen je sa dve utakmica igranja bez prisustva publike, zbog incidenata i divljanje huligana na meču protiv Sijene, odlučila je danas Disciplinska komisija Serije A.

 

To praktično znači da će Đenovljani bez pomoći navijača igrati do kraja sezone, jer su samo dva puta domaćini, Kaljariju i Palermu.

Huliganima zabranisli dolazak na utakmice

Policija je identifikovala dvojicu navijača i zabranima im dolazak na utakmice u narednih pet godina. Italijanski organi reda prepoznali su Marka Kobretija i Fabricija Filenija, označili ih kao vinovnike nereda i zabranili im dolazak na utakmice do 2017. godine.

2024 © - Vesti online