Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.03.2012.
14:58
Beta A

MUP i FSS zajedno protiv nasilja i nameštanja utakmica

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Fudbalski savez Srbije (FSS) potpisali su danas Sporazum o saradnji radi sprečavanja nasilja u sportu i nameštanja utakmica.

Sporazum su potpisali ministar policije Ivica Dačić i predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Karadžić je na konferenciji za novinare posle potpisivanja sporazuma upozorio da je "fudbal napadnut" i da je potrebno da se klubovi i njihova rukovodstva uključe u rešenje problema.

"Sporazum sa MUP je najbolji lek za nasilje na našim stadionima", rekao je Karadžić i ukazao da se incidenti dešavaju upravo u trenutku kada je povećana poseta gledalaca.

Karadžić je podsetio da će u četvrtak u Srbiju doći predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini sa svojim saradnicima i da će to biti prilika za razgovore radi rešenja problema.

"Slede razgovori sa upravama klubova. Ne mogu uprave više biti po strani", dodao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da se reši problem nasilja na stadionima u Srbiji.

"Bolje da mi uradimo ovaj posao, jer će nam u suprotnom drugi to učiniti", rekao je Karadžić.

Ministar Dačić je naveo da je "navijanje u Srbiji opterećeno političkim i međunacionalnim temama".

"Engleski model rigoroznog kažnjavanja je jedan od načina rešenja problema", dodao je on.

Sporazum koji su potpisali MUP i FSS rađen je po standardima UEFA i on će biti predstavljen Platiniju kada dođe u Beograd.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je, između ostalog, kazao da osuđuje incident posle fudbalske utakmice Partizan - Sevojno, igrane u subotu, kada je jedan navijač fizički napao igrača Partizana Lazara Markovića, ali je dodao da smatra da je taj slučaj "predimenzioniran".

"Ne bi trebalo od muve praviti medveda", ocenio je Karadžić.

Ministar Ivica Dačić je rekao da je istraga o napadaču na fudbalera Partizana u toku i da će taj slučaj uskoro biti rešen.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.03.2012. 15:58
Problem nisu klubovi,oni ce uvek da se dogovaraju ako za to ima mesta,pa pogledajte LS ili ostale lige ako nekom klubu ne trebaju bodovi izvede drugi tim,i to ide njima na dusu,ALI kada namesta predsednik FSS i njegovi ljudi onda je to problem, tj.fudbalska organizacija je bolesna i onda su svi klubovi bolesni! Karadzica na sud!!! Pa pogledajte sta rade sada sa Slogom iz Kraljeva ???!!! Dacicu hapsi ili mozda bolje reci i ti treba da odgovaras!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online