Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.03.2012.
12:04
P. Živković - Vesti A

Đurić vidi što on hoće!

"Takve su navijačke strasti, dešavalo se i ranije da fudbalere vuku za uši, ali ovaj sada nije hteo da prebije Markovića", kaže predsednik Partizana.

Šamari, vređanje, prozivke... "garnirani" novim remijem Grantovih pulena u subotu protiv Slobode (0:0). Partizan je u krizi, bez obzira na to koliko to čelnici Partizana žele da sakriju. A, posebna priča je obračun na tribinama, u kome navijači sa južne tribine "čuvaju" Dragana Đurića, čak pevaju i pesme njemu u čast!

Da je ljubav obostrana pokazuje i saopštenje Partizana u kome se ističe da je "navijač sa istočne tribine preskočio ogradu" i ošamario Markovića! Neverovatno, kao da na utakmici nije bilo nikog, osim čelnika crno-belih.

Grubor: Čekamo Zajednicu!

 

Zajednica superligaša najavila je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv Partizana zbog ulaska navijača na teren i napada na Lazara Markovića...
"Čekamo Zajednicu, ako bude pokrenut disciplinski postupak, govorićemo u skladu sa zapisnikom i dostaviti sve što se on nas bude tražilo", kratko je prokomentarisao najave s Terazija Darko Grubor, generalni sekretar Partizana.

Dragan Đurić je bio nasmejan juče na stadionu, prvo je želeo da izbegne razgovor, a onda je ipak dao svoju verziju događaja.

"Klub stoji iza Lazara Markovića, učinićemo sve da zaštitimo dete", rekao je Đurić.


"Postoji snimak. Partizan nikada nije imao takvih problema u istoriji. Igrači su uvek bili zaštićeni. I on nije ošamaren, nego gurnut. Svi to kažu".


Tako kaže Đurić, a svi na stadionu videli su neprijatan "sastanak" između navijača sa južne tribine i igrača.  

"Nije dobro to što se desilo, ali takve su navijačke strasti. Nama je najvažnije da to nije siledžijstvo. Razgovarao sam s Lazarom posle ponoći, a to je uradio i Albert Nađ kod njegovih roditelja. Nije to tek tako pušteno da prođe. Razgovarao sam i sa starijim igračima. Dešavalo se to i ranije. Dešavalo se da ih vuku za uši, ali ovaj sada nije hteo da prebije Markovića".

Najzanimljivije od svega je podatak koji je izneo Đurić o navijaču, koji je želeo da se obračuna sa Markovićem.

"Navijaču nije mesto na atletskoj stazi. On je došao sa istočne tribine, obezbeđenje je odmah reagovalo, ali je tad već bilo kasno. Ne znam odakle informacija da je neko došao sa južne tribine? Bio sam na utakmici i to stvarno nisam video".

Kako god Đurić video dešavanja na utakmici, ne može da pobegne od činjenice da je Zvezda sve bliža.

"Sigurno nisam oduševljen, trebalo je da pobedimo i Novi Pazar i Slobodu. Pozitivno je to što je igra dobra, ali problem je taj gol. U Zvezdi mogu da pričaju šta hoće. I prošle godine smo imali plus 5, pa došli na nulu, a onda smo dobili derbi i otišli na plus 4. Normalno je da se brinemo za titulu, ali dobro igramo, stvaramo šanse iz akcija, ali neću da se petljam u to".


A, činjenicu da je skoro ceo stadion tražio njegov odlazak iz kluba, Đurić nije želeo da komentariše...

Ne zna najboljeg trenera u Srbiji


Užička Sloboda je u dva susreta sa Partizanom osvojila četiri boda. Jedina je ekipa koja je pobedila Partizan u dosadašnjem toku prvenstva, a u poslednjem duelu odnela je bod iz Humske.


Posle subotnje utakmice (0:0) podigla se prašina oko toga što trener Partizana Avram Grant nije pružio ruku svom kolegi Ljubiši Stamenkoviću-Piskavcu.
Izraelski trener se pravdao da ne poznaje trenera Slobode, odnosno da nije znao kome sve treba da pruži ruku, ali da se jeste rukovao sa nekima iz Slobode, koji su se radovali posle meča.


To je Užičane naljutilo, a zanimljiva je izjava trenera Slobode tim povodom:
- Recite mu da je morao da zna, jer sam najbolji trener u Srbiji.
Tu poruku Stamenković je poslao Grantu posredstvom portparola Partizana.

 Vođa Alkatraza ošamario Markovića?!


Više javno tužilaštvo izdalo je nalog da se hitno identifikuje navijač koji je ošamario fudbalera Partizana Lazara Markovića. Huligan je ošamario Markovića posle subotnje utakmice između Partizana i Slobode. Policija nije ragovala na samoj utakmici, a prema nekim saznanjima iz MUP Srbije, ni Partizanov prvotimac nije podneo krivičnu prijavu.


Zbog ovog incidenta, međutim, reagovalo je Više javno tužilaštvo, pa se očekuje brza reakcija policije i drugih nadležnih organa:

 

- Smatramo da je ovakva vrsta nasilja na sportskim priredbama nedopustiva i zbog toga tužilaštvo traži hitnu identifikaciju huligana kako bi on bio zakonski procesurian - kažu iz tužilaštva.

 

Mladog napadača crno-belih ošamario je, navodno, jedan od vođa Alkatraza, najveće navijačke grupe Partizana. pošto je sudija odsvirao kraj, desetak "grobara" revoltiranih rezultatom preskočilo je ogradu, a među njima su bile i vođe koje su sa skele vodile navijanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online