Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.12.2011.
17:35
Vestionline, vijesti.me A

''Gde bi Zvezda danas bila, da nije bilo ratova i sankcija...''

Dragan Džajić nije imao ništa novo da kaže po pitanju svog povratka u Zvezdu, ili FSS, ali je u intervjuu crnogorskom dnevniku ''Vijesti'' podsetio na vreme kada je Zvezda bila na vrhuncu, uporedivši klub sa Marakane iz tog vremena sa Barselonom, koja je sada neprikosnovena u svetu.

"Svojevremeno me je Krojf, dok je još bio u Barseloni, zvao da pita za prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde. To i nije baš bilo toliko davno, ima dvadesetak godina. Recimo, nedugo zatim smo Drulića pozajmili Barseloni B. A vidite sada gde je Barselona, a gde je Zvezda. Ipak mislim da bi Zvezda i danas imala značajnu ulogu u Evropi da nije bilo ratova, sankcija...'', izjavio je Džajić, naglašavajući da je ono što Barsa prikazuje danas ''savršensto fudbala, igra koja hipnotiše rivale''.


On se osvrnuo i na situaciju u crnogorskom fudbalu, tačnije na poraz ''sokolova'' u baražu od Češke.

''Crnoj Gori je nedostajalo iskustvo da se dovrši započeti posao. Čini mi se da su igrači bili impresionirani važnošću utakmica, a iskusna reprezentacija kao što je Češka je umela da to iskoristi'', smatra Džajić. 

Od crnogorskih fudbalera, Dragan Džajić je izdvojio najbolje - Mirka Vučinića i Stevana Jovetića.

"Vučinić je izvanredan fudbaler, majstor, sa osjećajem za prostor. I Jovetić je takođe sve bolji i bolji. U pitanju je igrač koji voli da igra, uvijek traži loptu, što mi se jako dopada", kaže Džajić.

Vidić se zbog kritika medija i javnosti povukao iz reprezentacije Srbije, slično je uradio i Berbatov u Bugarskoj, dok je u Crnoj Gori Mirko Vučinić u jednom momentu pomislio da se zahvali. Jesu li takve stvari postale pravilo na Balkanu?

"To su sve individualne odluke, a i nisam upoznat sa detaljima da bih nešto komentarisao. U suštini, veliki fudbaleri moraju da znaju da podnesu kritiku. A kada ima kritike, kod njih treba da proradi inat. Ne bih rekao da je u pitanju mentalitet - pa koliko puta ste vidjeli da su veliki igrači velikih evropskih klubova nezadovoljni i ljuti kada ih trener mijenja. Mislim da se balkanski mentalitet ogleda u nečem drugom - uvijek kada ste pri cilju, ne možete da napravite taj završni korak. I nije u pitanju samo Crna Gora, isti slučaj je sa reprezentativcima Srbije - bila su im potrebna tri ili četiri boda iz dvije utakmice da se plasiraju u baraž i nisu uspjeli".

Subota 31.12.2011. 18:24
i da niste ćutali i krali dok ste bili na funkcijama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online