Subota 31.12.2011.
17:35
Vestionline, vijesti.me

''Gde bi Zvezda danas bila, da nije bilo ratova i sankcija...''

"Svojevremeno me je Krojf, dok je još bio u Barseloni, zvao da pita za prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde. To i nije baš bilo toliko davno, ima dvadesetak godina. Recimo, nedugo zatim smo Drulića pozajmili Barseloni B. A vidite sada gde je Barselona, a gde je Zvezda. Ipak mislim da bi Zvezda i danas imala značajnu ulogu u Evropi da nije bilo ratova, sankcija...'', izjavio je Džajić, naglašavajući da je ono što Barsa prikazuje danas ''savršensto fudbala, igra koja hipnotiše rivale''.


On se osvrnuo i na situaciju u crnogorskom fudbalu, tačnije na poraz ''sokolova'' u baražu od Češke.

''Crnoj Gori je nedostajalo iskustvo da se dovrši započeti posao. Čini mi se da su igrači bili impresionirani važnošću utakmica, a iskusna reprezentacija kao što je Češka je umela da to iskoristi'', smatra Džajić. 

Od crnogorskih fudbalera, Dragan Džajić je izdvojio najbolje - Mirka Vučinića i Stevana Jovetića.

"Vučinić je izvanredan fudbaler, majstor, sa osjećajem za prostor. I Jovetić je takođe sve bolji i bolji. U pitanju je igrač koji voli da igra, uvijek traži loptu, što mi se jako dopada", kaže Džajić.

Vidić se zbog kritika medija i javnosti povukao iz reprezentacije Srbije, slično je uradio i Berbatov u Bugarskoj, dok je u Crnoj Gori Mirko Vučinić u jednom momentu pomislio da se zahvali. Jesu li takve stvari postale pravilo na Balkanu?

"To su sve individualne odluke, a i nisam upoznat sa detaljima da bih nešto komentarisao. U suštini, veliki fudbaleri moraju da znaju da podnesu kritiku. A kada ima kritike, kod njih treba da proradi inat. Ne bih rekao da je u pitanju mentalitet - pa koliko puta ste vidjeli da su veliki igrači velikih evropskih klubova nezadovoljni i ljuti kada ih trener mijenja. Mislim da se balkanski mentalitet ogleda u nečem drugom - uvijek kada ste pri cilju, ne možete da napravite taj završni korak. I nije u pitanju samo Crna Gora, isti slučaj je sa reprezentativcima Srbije - bila su im potrebna tri ili četiri boda iz dvije utakmice da se plasiraju u baraž i nisu uspjeli".

2024 © - Vesti online