Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 24.10.2011.
12:52
Vestionline A

"Stranac selektor nam ne treba ni u ludilu"

Za nekadašnjeg selektora Jugoslavije Milana Živadinovića nema dileme da li bi stranac ili Srbin trebalo da sedne na klupu "orlova".

Milan Živadinović: Dosta je eksperimenata

"Stranac na klupi ne sme da se dogodi ni u ludilu. Dosta nam je eksperimenata sa ljudima koji ne poznaju naš mentalitet. Najbolji primer je nesnalaženje Španca Havijera Klementea", rekao je Milan Živadinović za "Sportski žurnal".

Bivši selektor Jugoslavije i nekadašnji trener Zvezde smatra i da novi selektor "ne sme da radi protiv FSS".

"Važno je da se Karadžić i Ćurković odluče za lojalnog selektora. Ovi što su pokrali pare sada bi da se baškare u "kući" fudbala i putuju o trošku saveza širom sveta. Ne može tako", smatra Živadinović.

Fudbalski savez naše zemlje ne bi trebalo da angažuje Roberta Prosinečkog za selektora Srbije, stav je legendarnog napadača Crvene zvezde, Dušana Savića.

"Selektor mora da bude iskusan trener koji se već dokazao. Robi je trener početnik, nema još ni celu sezonu u trenerskoj karijeri. Ima vremena za njega. Pored toga, smatram da selektor Srbije mora da bude Srbin", izjavio je Dule Savić.

Sadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ne želi polemiku sa nekadašnjim asom crveno-belih Dušanom Savićem.

"Pročitao sam šta je Savić izjavio. Nemam komentar niti me zanimaju priče oko reprezentacije. Trener sam Crvene zvezde i znam šta mi je činiti", izjavio je Robi za "Žurnal".

Predsednik Partizana, Dragan Đurić, već je predložio Vladimira Vermezovića za selektora Srbije, što jasno potvrđuje opredeljenost da odgovorna funkcija bude poverena našem stručnjaku.

"U hipotetičkom pitanju domaći ili stranac, prednost dajem našim stručnjacima. Ko bolje poznaje naše igrače, od nas samih? Uz to, trener koji vodi selekciju mora da poznaje i mentalitet nacije, a to teško može da bude čovek iz inostranstva. Imali smo u prošlosti negativna iskustva sa Klementeom, a ako se ljudi koji vode Fudbalski savez Srbije, ipak, opredele za stručnjaka iz uvoza, onda taj mora do tančina da bude upoznat s našim naravima", obrazložio je Dragan Đurić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 13:33
O kojim naravima i mentalitetu vi govorite????????????????? Pa sta su uradili svi dosadasnji treneri koji super poznaju NAS MENTALITET. Ta prica vise ne pije vodu!!!!!!!! Nebitno da li je mlad,star,srbin,poljak,azerbejdzanac,iskusan ili neiskusan(pr. Gvardiola),nama treba trener koji ce da bude STROG prema igracima,naravno sa respektom prema istima,cije zadatke igraci moraju da ispunjavaju inace ce biti zamenjeni,makar se zvali,Vidic ili Stankovic!!!! I najvaznije je,da je trener mnogo vredan i da poseduje neka moderna shvatanja fudbala posecujuci razne svetske seminare,ako ne onda da mu se to omoguci! A sto se Prosineckog tice, licno mislim da ce da bude veliki trener,i mozda bi
Ponedeljak 24.10.2011. 14:35
nemamo atraktivne trenere.perspektivni mihajlovic igra očajan fudbal. 0:0,0:1,1:0,1:1,takvu je imao filozofiju i pižon,takvi smo imali filozofiju zadnjih 20 godina,znate onaj osjećaj kad primio gol i svi znamo da od preokreta nema ništa.to je simptom srpskog fudbala.nešto nabojle je donio antić ali je on došao ko samo blagi anestetik na srpski fudbal koji je u akutnom stanju kao trenutno olakšanje,a nikako lijek.ne mislim ni da bi njegov povratak donio napredak ikakav. ja sam za to da se podmladi reprezentacija drastično.samo da se ostavi po jedan iskusan igrač u svakoj liniji,pa nek grizu djeca barem želje neće faliti
Ponedeljak 24.10.2011. 17:53
U principu nemam nista protiv trenera stranca, ali zato imam protiv predsednika FSS. I jos, ako se predsednik pravi lud posle ovakvog debakla za koji po "komandnoj odgovornosti" zasluzuje visegodisnju robiju. Zar ne primecujete da je problem u vrhu, da je mafija srasla sa foteljom, ni buldozerom ih ne mogu izgurati sa pozicija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online