Ponedeljak 24.10.2011.
12:52
Vestionline

"Stranac selektor nam ne treba ni u ludilu"

Milan Živadinović: Dosta je eksperimenata

"Stranac na klupi ne sme da se dogodi ni u ludilu. Dosta nam je eksperimenata sa ljudima koji ne poznaju naš mentalitet. Najbolji primer je nesnalaženje Španca Havijera Klementea", rekao je Milan Živadinović za "Sportski žurnal".

Bivši selektor Jugoslavije i nekadašnji trener Zvezde smatra i da novi selektor "ne sme da radi protiv FSS".

"Važno je da se Karadžić i Ćurković odluče za lojalnog selektora. Ovi što su pokrali pare sada bi da se baškare u "kući" fudbala i putuju o trošku saveza širom sveta. Ne može tako", smatra Živadinović.

Fudbalski savez naše zemlje ne bi trebalo da angažuje Roberta Prosinečkog za selektora Srbije, stav je legendarnog napadača Crvene zvezde, Dušana Savića.

"Selektor mora da bude iskusan trener koji se već dokazao. Robi je trener početnik, nema još ni celu sezonu u trenerskoj karijeri. Ima vremena za njega. Pored toga, smatram da selektor Srbije mora da bude Srbin", izjavio je Dule Savić.

Sadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ne želi polemiku sa nekadašnjim asom crveno-belih Dušanom Savićem.

"Pročitao sam šta je Savić izjavio. Nemam komentar niti me zanimaju priče oko reprezentacije. Trener sam Crvene zvezde i znam šta mi je činiti", izjavio je Robi za "Žurnal".

Predsednik Partizana, Dragan Đurić, već je predložio Vladimira Vermezovića za selektora Srbije, što jasno potvrđuje opredeljenost da odgovorna funkcija bude poverena našem stručnjaku.

"U hipotetičkom pitanju domaći ili stranac, prednost dajem našim stručnjacima. Ko bolje poznaje naše igrače, od nas samih? Uz to, trener koji vodi selekciju mora da poznaje i mentalitet nacije, a to teško može da bude čovek iz inostranstva. Imali smo u prošlosti negativna iskustva sa Klementeom, a ako se ljudi koji vode Fudbalski savez Srbije, ipak, opredele za stručnjaka iz uvoza, onda taj mora do tančina da bude upoznat s našim naravima", obrazložio je Dragan Đurić.

2024 © - Vesti online