Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.10.2011.
19:10
Vestionline, Ag. A

Italijanski mediji: Srpski navijači položili ispit!

Italijanski mediji s pažnjom su ispratili meč Srbije i Italije na "Marakani", s najvećim akcentom na navijačke tribine zbog prošlogodišnjeg incidenta u Đenovi.

Odlično navijanje na Marakani

Fantastičnim ambijentom koji su srpski navijači stvorili na Marakani zaboravljen je incident od pre godinu dana u Đenovi, ocenila je italijanska agencija 'Ansa', posle kvalifikacionog meča za prvenstvo Evrope između Srbije i Italije 1:1.

"Utakmica je bila korektna i uzbudljiva od početka do kraja. Može se reći da je meč bio potpuna suprotnost onom od pre godinu dana u Đenovi kada je duel prekinut posle samo šest minuta zbog nasilja grupe srpskih huligana. Stadion Crvene zvezde bio je "prekriven" crveno-plavo-belim bojama koje označavaju srpsku zastavu, a sve vreme se iz grla oko 45.000 navijača orilo "Srbija, Srbija", kaže se u izveštaju 'Anse'.

'Gazeta delo sport' je takođe konstatovala da su "srpski navijači položili ispit".

"Marakana je podsećala na grotlo, ali su se navijači ponašali u granicama korektnosti. Publika je ovde impresivna, kao i uvek. Tradicija se ne može kupiti u supermarketu. Iako nije stadion bio ispunjen do poslednjeg mesta, od galame koja je odzvanjala o krov, himna Italije nije mogla da se čuje", ocenio je italijanski list.

'Gazeta' je istakla da se posle nerešenog rezultata u Beogradu, sada "komplikuje situacija za reprezentaciju Srbije", koja mora da traži novu šansu u Mariboru gde 11. oktobra igra odlučujući meč protiv Slovenije za plasman u baraž.


Možda i najinteresantniji izveštaj o ambijentu u Beogradu donosi dopisnica lista 'Korijere dela sera', koja je poseban deo posvetila samo nefudbalskim zbivanjima.


"Gledajući po natpisima u novinama, ovaj meč će se igrati nakon neke čašice rakije, nacionalnog pića Srba. Ne očekuju se deca na stadionu, ali se ljudi ne boje ni incidenata. "Marakana" je išarana u crveno-belo, ima 55.000 mesta. "Sever" pripada Zvezdinim, a "jug" Partizanovim navijačima. Na dan meča, cela Srbija je pod kontrolom, kako zapadnjacima ne bi moralo da se objašnjava kako je došlo do greške u sistemu, sa saboterima koji koriste svaku priliku da miniraju vladu.

"Kada gledate 'Delije' u oči, koji puše na pragu svog doma Marakane, na ulasku u stadion, deluje da će "biti problema". Na pitanja o Ivanu Boganovu, ultrasu osuđenom u Đenovi na tri godine, odgovaraju nam da neće biti ničega i da samo mislimo na fudbal", stoji u izveštaju novinarke 'Korijere dela sera'.

Subota 08.10.2011. 19:17
Жабари мисле да само они имају ексклузивно право на културу навијања. Ми смо за њих класа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online